Joi, 07 Februarie 2013 - 06:26 AM Aleg.RO: Presedintele Senatului acuza dur unii functionari ai CE

Publicat de: ---

cronicaromana   Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, ca va trebui discutat “bilantul” Comisiei Europene, pentru a se vedea ce a facut aceasta cu UE in ultimii ani, mentionand, pe de alta parte, ca Traian Basescu nu a fost corect cand sustinea ca este interesat ca raportul MCV sa fie bun .

“Cand Victor Ponta discuta cu domnul Barroso, discuta prim-ministrul unei tari din Europa ? nu buricul Europei, dar a saptea tara din Europa, macar ca populatie ? cu 70% din voturi in spate si foarte proaspete, adica probabil cel mai puternic si mai proaspat, legitim premier sau Guvern din Europa in acest moment. In partea cealalta, cu tot respectul, este vorba de o Comisie al carei bilant, pentru ca noi, ca europeni, ar trebui sa discutam si vom discuta la un moment dat si bilantul acestei Comisii, adica nu doar ce ministri a mai spus ANI in Romania ca au incompatibilitate sau ce a mai plans domnul Basescu pe aici. Sa vedem ce a facut aceasta Comisie cu Europa in ultimii ani, sa vedem care e gestiunea acestei Comisii, care e competenta ei, care e legitimitatea ei”, a spus presedintele PNL la Antena 3.

Potrivit lui Antonescu, Comisia are multe intrebari ramase in timp fara raspuns in legatura cu modul in care a gestionat destinul Europei in ultimii ani, desi are multi comisari de buna calitate.”Nimeni din Romania cu 70% din voturile romanilor in spate, si fara sa fi incalcat, nici in vara, nici vreodata, valori, principii, legi esentiale europene, nu poate fi luat asa? examinat si acceptat sau nu, legitimat sau nu, tolerat sau nu (?) Bineinteles ca ceea ce TraiTraian Basescu oamenii lui au facut prin institutii ale statului ? aici nu vorbim de X, Y persoane private care au mai facut cate o turnatorie tot pe bani publici ? vorbim de institutii ale statului la vedere sau nu si de Traian Basescu personal…”, a mai afirmat Antonescu, potrivit Mediafax.

El a spus ca functionari ai CE “jongleaza” cu imaginea Romaniei.”Nu se poate la nesfasit ca niste functionari si nici macar niste comisari, niste functionari, ai unei institutii, sa jongleze in felul acesta cu imaginea unei tari intregi din UE. In al doilea rand nu se poate ca partizanatul acesta sa continue la nesfarsit”, a mai spus Antonescu, criticand faptul ca in raportul CE nu s-a remarcat situatia “miscarilor de la nivelul CSM”, a spus Antonescu.

Presedintele PNL a declarat ca nu se poate admite ca in raportul Comisiei Europene sa fie atacat un trust de presa care nu ii este pe plac, de ani de zile, lui Traian Basescu.

De asemenea, Antonescu a spus ca nu se poate ca in rapoartele CE sa fie mentionate “la nesfarsit aceleasi cazuri de coruptie”, fara a se preciza daca a crescut sau nu coruptia din Romania de-a lungul celor trei ani in care presedintele Basescu si PDL au detinut toata puterea din tara.

“Prietenii nostri europeni, toti, cei care au apucat vara trecuta, si domnul Barroso si doamna Reding, toti, daca ne respecta macar un dram ? si eu cred ca o fac ? trebuie sa nu uite niciodata faptul ca 7,5 milioane de oameni in Europa secolului 21 au venit la vot civilizat, democratic, au spus un lucru si in perceptia lor Curtea Constitutionala, Comisia Europeana, Comisia de la Venetia ? oamenii ii amesteca – si-au batut joc de ei. Le-au spus, in secol 21, in inima Europei ?Stiti, nu mai conteaza votul. Birocratia a invins democratia, a invins vointa voastra. Nu voi hotarati in tara voastra? . Sigur, nu e asa, de fapt. Sigur, asta trebuie sa nu ne faca ostili, dar oamenii astia nu trebuie sa uite, nu trebuie sa uite frustrarea unei parti enorme din corpul cetatenesc din Romania”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca el va avertiza, la randul sau, asupra existentei unei frustrari a electoratului din Romania.”Nu pot dansii sa se faca ? asa cum se intampla ? ca nu s-a intamplat nimic. Ca asa, pur si simplu, a incercat Ponta si a incercat Antonescu sa-l dea jos, asa, in conditii semifrauduloase, pe Traian Basescu, dar au intervenit dansii si nu s-a intamplat nimic. Nu, nu. Nu putem oculta, nu putem eluda, nu putem sterge vointa a 7,5 milioane de oameni”, a mai spus Antonescu.

Antonescu s-a referit si la presedintele Traian Basescu, spunand ca acesta nu a fost corect cand a solicitat o intrevedere cu premierul si presedintele Senatului si cand s-a aratat interesat ca raportul MCV sa fie unul pozitiv.”Nu a fost corect, se prefacea ca vrea ca raportul sa fie corect, dar vedeti ce a facut”, a completat Antonescu.

 

 


(256 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Presedintele Senatului acuza dur unii functionari ai CE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30670595169067 seconds.