Vineri, 08 Februarie 2013 - 07:12 AM Aleg.RO: Zgonea se plange ca deputatii au bani doar pana in iunie

Publicat de: ---

cronicaromana Valeriu Zgonea a declarat, joi, ca, pana cand nu va fi modificat Statutul, parlamentarilor trebuie sa le fie asigurate masini si resurse financiare pentru cazarea la hotel, aratand ca bugetul Camerei este de 198 milioane lei si ajunge pana in mai-iunie .

Zgonea a facut aceste precizari dupa ce plenul Parlamentului a decis amanarea modificarii Statutului deputatilor si senatorilor, la protestele reprezentantilor PNL. “Din punctul de vedere al cheltuielilor, mergem pe legislatia in vigoare, pe fostul Statut, asta inseamna ca noi suntem obligati sa asiguram peste o suta si ceva de masini parlamentarilor care au intrat suplimentar in Parlament, ca in continuare trebuie sa le acordam resurse financiare pentru a se caza la hotel”, a spus presedintele Camerei Deputatilor.

El a adaugat ca, in continuare, Parlamentul va avea proceduri ambigue in Statut si in cele doua regulamente, care pot fi criticate de Comisia Europeana in materie de incompatibilitati, conflict de interese si a ridicarii imunitatii.

Zgonea a anuntat ca pana saptamana viitoare va avea loc o dezbatere in interiorul USL pe aceasta tema, pentru a se intelege necesitatea acestor modificari. El a mai aratat ca bugetul Camerei a ramas de 198 milioane de lei si ca, daca Statutul nu va fi modificat, in lunile mai-iunie, nu vor fi bani pentru plata indemnizatiilor si sumelor forfetare ale parlamentarilor.

“Este acest buget de 198 milioane de lei pe care ne-am angajat sa-l pastram. Daca Statutul nu se modifica, undeva in luna mai-iunie nu vom avea capacitatea de a plati indemnizatiile si sumele forfetare pentru parlamentari”, a adaugat Zgonea.

Parlamentul a decis, joi, sa retrimita pentru o saptamana la Comisia de statut raportul privind Statutul deputatilor si senatorilor care admitea obiectiile presedintelui Traian Basescu, dupa ce PNL a criticat textul privind incompatibilitatile si a anuntat ca va vota impotriva.  


(241 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Zgonea se plange ca deputatii au bani doar pana in iunie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.35007214546204 seconds.