Vineri, 08 Februarie 2013 - 07:13 AM Aleg.RO: Divergente in USL pe Statutul senatorilor si deputatilor

Publicat de: ---

cronicaromana Contre intre PSD si PNL la dezbaterea Statutului senatorilor si deputatilor . Liberalii si-au exprimat nemultumirile in sedinta de plen fata de acel alineat introdus miercuri in Comisia de statut care spune ca daca raportul ANI nu este contestat in termen de 15 zile, atunci el devine definitiv, iar din acel moment parlamentarul isi pierde mandatul. Dupa ce au luat o pauza de consultari, parlamentarii au decis sa retrimita la Comisia de statut raportul privind Statutul deputatilor si senatorilor care admitea obiectiile presedintelui Traian Basescu.

Au fost luari de cuvant vehemente in primul rand din partea fostului ministru al Justitiei Tudor Chiuariu care a spus ca nu este normal sa se faca o astfel de prevedere, ca nu oricine poate sa intrerupa cand vrea mandatul de parlamentar. Chiuariu a reclamat si faptul ca nu este prevazuta nicio o solutie in cazul in care deminatarul este plecat din tara sau este bolnav si nu ia la cunostinta incompatibilitatea constatata de ANI in termen de 15 zile, informeaza rtv.net.

Pozitia lui Chiuariu a fost sustinuta si de mai multi liberali, dar nu a avut sustinea si celor de la PSD. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a luat cuvantul si le-a cerut liberalilor sa dea dovada de solidaritate si sa evite situatiile in care sunt criticati.”De fiecare data cand facem un text care sa fie pe o procedura normala, sa ne permita si noua sa nu fim pusi la colt: de ce ai palarie, de ce nu ai palarie, de ce ai tigare, de ce nu ai, venim la microfon si devenim un corp opac si de aceea presa si opinia publica ne calca in picioare, iar Comisia Europeana ne face un raport. Primul raport in care Parlamentul nu este calcat in picioare este acest raport. (…) Ambiguitatea este cea care ne-a facut pe noi sa platim. Nu este permis ca in MCV Parlamentul sa aiba un ditamai articolul”, a spus Zgonea.

In replica, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a spus ca “scaunul Robertei Anastase lasa ceva molipsitor”. “Faptul ca Parlamentul a fost calcat in picioare 7 ani nu este un argument sa fie calcat in continuare. Faptul ca CE si MCV spun altceva, nu inseamna sa fim muti si surzi si ca Romania a devenit un pasalac”, a replicat Hasotti.

Pentru ca parlamentarii USL nu au ajuns la nicio intelegere, initial s-a luat o pauza de consultari, iar apoi s-a decis retrimiterea pentru o saptamana la Comisia de statut a raportului care admitea obiectiile presedintelui Traian Basescu. Comisia de Statut a adoptat, miercuri, cu majoritate de voturi, inregistrandu-se un vot “impotriva” si o abtinere, raportul la cererea de reaxaminare a Statutului parlamentarilor, in care sunt insusite modificarile solicitate de seful statului, Traian Basescu, potrivit presedintelui comisiei.


(258 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Divergente in USL pe Statutul senatorilor si deputatilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32410216331482 seconds.