Luni, 11 Februarie 2013 - 06:31 AM Aleg.RO: Ponta ii da replica sefului statului: "Traian Basescu e leu pe Otopeni, iar la Bruxelles este un pisic"

Publicat de: ---

evenimentulzilei "Daca dansul rade de glumele lui e bine", a spus Ponta, referitor la faptul ca presedintele Traian Basescu a afirmat, ironic, ca nu a discutat cu premierul dupa Consiliul European pentru ca acesta ar fi fost plecat in Italia si "se ocupa cu Berlusconi" .

1 /.

Victor Ponta a mai explicat ca a mers in Italia pentru ca acolo traiesc 1 milion de romani si a afirmat ca este interesat de cine le va fi premier.

"Negocierile au fost un esec. Nici macar nu acopera inflatia. Ideea UE de a ne duce la un nivel corespunzator de dezvoltare este in acest stadiu un esec",a  spus premierul, in aceasta seara la Romania Tv. 

"Basescu e pisic la Bruxelles"

"Traian Basescu e leu pe Otopeni, iar la Bruxelles este un pisic. Eu i-am platit biletul de intoarcere de la Bruxelles, in fine, Guvernul i-a platit biletul.(...) M-a suparat cel mai tare reactia presedintelui, cand vii si spui 'Am castigat! Am infrant!', iar ceilalti sef de guvern se duc acasa si zic 'Asta e, mai mult nu s-a putut' ", a venit replica lui Victor Ponta in legatura cu bugetul alocat de UE pentru perioada 2014- 2020.

"Traian Basescu nu a obtinut nimic in plus de la UE. Nu pot sa spun ca daca eram eu acolo faceam mai multe, dar cu siguranta nu aveam cum sa obtin mai putin de zero. Am obtinut cu 9 miliarde de euro mai putin", a mai spus premierul referindu-se la faptul ca ar fi dorit ca Romania sa obtina 48 de miliarde de euro pentru cadrul financiar multianual 2013- 2020.

"La politica de coeziune, Romania a primit 18, 8 miliarde in perioada 2007- 2013. Polonia a primit 68 de miliarde fata de 18. Comisia Europeana a venit si a  spus ca suntem amarati si ne-a acordat 21, 8, dar nu a obsinut pentru ca a negociat, ci pentru ca asa a spus Barroso", a incercat Victor Ponta sa explice ce a obtinut de fapt, Romania la negocierile de la Consiliului European de zilele trecute, in fata unei table din studioul Romania Tv. 

Premierul a gasit si o explicatie pentru slaba absorbtie a fondurilor europene sau blocarea unor programe europene : "greaua mostenire". 

"Avem mai putini bani pentru ca guvernul de pana in mai 2012 a fost un guvern incompetent si corupt", a mai spus Ponta.

Intrebat daca s-ar fi descurcat mai bine decat seful statului la negocierile de la Bruxelles, Victor Ponta a evitat un raspuns, dar l-a acuzat pe acesta ca nu mai are interesul de a lupta pentru Romania, in conditiile in care Traian Basescu isi va incheia mandatul.

"Cred ca presedintele nu are interesul de a se bate pentru Romania. I se termina mandatul si s-a bucurat ca nu am intrat in Schengen(...) Nu pot sa spun ca eu sau Corlatean faceam 10 din 10, dar nici 0 din 10 ca Traian Basescu", a adaugat premierul.

"Eu cred ca obligatia mea este aceea de a recupera ce s-a intamplat in anii trecuti, sa facem o Constitutie mai clara. Cei care am lucrat la programul de negociere stim cu ce a plecat seful statului la Bruxelles joi si cu ce obiective am plecat noi", a mai spus Ponta.

"Sa nu legam MCV de Schengen"

 "Eu semnez orice scrisoare cu o singura rugaminte: sa nu legam MCV de Schengen. Traian Basescu daca leaga raportul MCV de Schengen, inseamna ca lupta impotriva interesului national. Traian Basescu crede ca Romania nu va intra in Schengen si atunci va da vina pe Guvern", a afirmat premierul, legat de scrisoarea pe care seful statului ar fi vrut sa fie trimisa liderilor europeni privind respectarea MCV.

In ceea ce priveste scandalul de saptamana trecuta privind arborarea steagului secuiesc, Ponta a raspuns: "Este o tactica de politica interna a partidului domnului Orban. Maghiarii din Romania nu au nimic de castigat si sunt folositi pentru politica interna a unui partid. Trebuie sa fim fermi in aceasta chestiune, dar sa nu ne lasam provocati", a mai adaugat premierul.

 

 

 

 

 

 

 


(341 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Ponta ii da replica sefului statului: "Traian Basescu e leu pe Otopeni, iar la Bruxelles este un pisic" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30464315414429 seconds.