Marți, 12 Februarie 2013 - 05:42 AM Aleg.RO: Primaria vrea un pasaj pietonal subteran in Piata Romana

Publicat de: ---

Money.ro

Potrivit Planului Urbanistic Zonal aflat in dezbatere publica, pasajul va avea cinci intrari (doua la ASE, una la Coloane, una in fata la BCR si una intre bulevardele Lascar Catargiu si Dacia), scari fixe, escalatoare si ascensoare, fiind prevazuta si legatura cu statia de metrou Piata Romana .

 

Prin acelasi proiect sunt propuse amenajari exterioare ale spatiului public legate de iluminatul nocturn, circulatie pietonala, spatii verzi si asigurarea fluiditatii circulatiei auto.

 

Astfel, la suprafata vor fi plantati 40 de copaci si va fi amenajata o suprafata de 528 de metri patrati de spatiu verde.

 

La jumatatea lunii decembrie 2006, Consiliul General la Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat un proiect pentru construirea, in Piata Romana, a unui pasaj pietonal subteran care ar fi trebuit sa fie finalizat in 2008. Pasajul urma sa aiba si functiuni comerciale, asemanator celui de la Universitate.

 

Potrivit studiului de fezabilitate aferent proiectului din 2006, respectivul pasaj urma sa se intinda pe o suprafata de 5.200 de metri patrati si sa fie prevazut cu functiuni comerciale. Pentru realizarea pasajului, municipalitatea aloca atunci 64.633.260 lei, iar lucrarile de constructie urmau sa dureze un an si jumatate. Suprafata alocata spatiilor comerciale era de 970 de metri patrati.

 

"Proiectul pasajului de la Piata Romana a suferit modificari in special in ceea ce priveste amenajarea spatiilor comerciale. Actualul pasaj va avea trepte de acces pentru pietoni in subteran, astfel incat sa se reduca numarul trecerilor de pietoni de la suprafata, va face legatura cu statia de metrou de la Piata Romana, precum si cu statiile de autobuz si de troleibuz de la Academia de Studii Economice", a declarat luni, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Patrascu.

 

Proiectul pentru modernizarea Pietei Romane si construirea unui pasaj pietonal se afla in dezbatere publica pe site-ul municipalitatii pana in 21 februarie 2013.


(263 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Primaria vrea un pasaj pietonal subteran in Piata Romana | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.3020350933075 seconds.