Miercuri, 10 Februarie 2016 - 05:10 AM Aleg.RO: Proiectul privind publicitatea la medicamente, RESPINS de deputatii din Comisia de Sanatate

Publicat de: ---

7plus

Comisia pentru sanatate din Camera Deputatilor a dat raport de respingere, marti, la propunerea legislativa privind publicitatea la medicamente, act normativ pentru care presedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea .

Proiectul privind publicitatea la medicamente, RESPINS de deputatii din Comisia de Sanatate

Propunerea legislativa are ca obiect de reglementare modificarea articolului 17 din Legea 148/2000 privind publicitatea, precum si modificarea Legii audiovizualului in sensul interzicerii publicitatii pentru produsele medicamentoase in cadrul programelor de televiziune si radiodifuziune.

Directorul executiv al Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), Laurentiu Mihai, a declarat, la dezbaterile din comisie, ca reprezinta pozitia intregii industrii farmaceutice, iar rugamintea este sa existe un vot de respingere asupra proiectului.

"Proiectul de lege, asa cum este formulat, nu aduce nimic nou. Pentru medicamentele cu prescriptie este interzisa publicitatea de orice fel, pentru medicamentele fara prescriptie este foarte bine reglementat, in sensul ca orice apare in mediul public este aprobat cuvant cu cuvant de Agentia Nationala a Medicamentului. Ceea ce nu acopera legea ramane in continuare descoperit, ceea ce va produce efecte negative atat pe industrie, dar si pe pacient, care nu va putea fi informat asupra tratamentelor disponibile si va ramane in continuare prada reclamelor mincinoase care exista", a explicat Laurentiu Mihai.

Consiliul Legislativ si Guvernul au dat un punct de vedere negativ pe acest proiect.

Camera Deputatilor este prima Camera sesizata, Senatul fiind for decizional in acest caz.

Propunerea legislativa prin care publicitatea explicita pentru medicamente este interzisa a fost adoptata pe 14 decembrie de Senat, in calitate de Camera decizionala.

Presedintele Klaus Iohannis a cerut in ianuarie reexaminarea legii de catre Parlament.


(192 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Proiectul privind publicitatea la medicamente, RESPINS de deputatii din Comisia de Sanatate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.2844409942627 seconds.