Miercuri, 10 Februarie 2016 - 05:10 AM Aleg.RO: Scandal pe tema finantarii revistelor culturale. Ministrul Culturii, acuzat ca a dezinformat Parlamentul

Publicat de: ---

ziarulfinanciar

Finantarea revistelor culturale a aprins spiritele in Parlament . Ministrul Vlad Alexandrescu este acuzat ca a dezinformat Comisia de Cultura si ca intarzie semnarea contractului care asigura banii pentru aceste publicatii. Acuzatiile vin de la deputatul liberal Traian Dobrinescu si de la presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, Nicolae Manolescu.

Scandalul finantarii revistelor culturale a ajuns marti in Parlament.

Ministrul Culturii sustine ca finantarea se va face in trei transe. Suma totala este de 4.500.000 de lei, care trebuie virata integral uniunilor de creatori.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu: „A fost incheiat, a fost agreat de toate partile, a fost semnat de d-nul Nicolae Manolescu si banii vin imediat, vor fi toti banii pe care legea ii prevede”.

Ministrul este insa contrazis si de presedintele Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu:

„La ora 10:30 contractul era la mine in mana, semnat de mine, nu si de ministru. A fost rea vointa. La sfarsitul lui noiembrie ne-am vazut cu d-nul ministru si de atunci nu s-a mai intamplat nimic pana acum. Intre timp am facut demersuri peste tot, inclusiv la primul ministru”, a spus Nicolae Manolescu pentru Telejurnal.

Publicatii precum "Romania Literara", "Vatra Romaneasca", "Convorbiri Literare" s-au confruntat si anul trecut cu dificultati din cauza unei erori de finantare in legea care stabileste termenii subventionarii de catre stat a publicatiilor culturale. Legea a fost corectata si promulgata in toamna anului trecut. Banii ar fi trebuit sa fie alocati din ianuarie.

 


(99 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Scandal pe tema finantarii revistelor culturale. Ministrul Culturii, acuzat ca a dezinformat Parlamentul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29246687889099 seconds.