Miercuri, 10 Februarie 2016 - 05:10 AM Aleg.RO: Padurarii protesteaza fata de regulile din domeniul exploatarii masei lemnoase

Publicat de: ---

jurnalulnational

Piata lemnului este in continuare blocata, acuza forestierii . De teama ca vor ramane fara locuri de munca, sute de lucratori au iesit in strada la Piatra Neamt. S-au imbrancit cu jandarmii si au incercat sa intre in sediul Directiei Silvice. Blocajul provocat de preturile cerute de Romsilva la licitatii si normele confuze au fost si in atentia deputatilor din Comisia de agricultura.

Cei 300 de lucratori in domeniul forestier din Neamt au iesit in strada de teama ca vor ramane fara locuri de munca. Patronii le-au spus ca nu-si permit sa plateasca triplu pentru materia prima si ca mai bine isi inchid afacerile.

Protestatarii spun ca monopolul impus de Regia Nationala a Padurilor inseamna falimentul pentru cei mai multi investitori mici si mijlocii si creeaza anomalii in sistem.

Oamenii sunt revoltati dupa ce patronii i-au trimis acasa pentru ca nu le mai pot plati salariile, din cauza preturilor stabilite de Romsilva pentru licitatiile la masa lemnoasa.

Protestatarii solicita ca Directiile Silvice sa nu mai poata participa la licitatii. Oamenii i-au prezentat lista de doleante subprefectului judetului Neamt.


(151 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Padurarii protesteaza fata de regulile din domeniul exploatarii masei lemnoase | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30640316009521 seconds.