Joi, 11 Februarie 2016 - 05:11 AM Aleg.RO: Ministrul Finantelor Publice cere DEMISIA sefilor ANAF, urmariti penal de DNA

Publicat de: ---

Gândul

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a cerut demisia presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Gelu Stefan Diaconu, si a vicepresedintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vatasoiu, dupa ce acestia au fost pusi sub invinuire de DNA in dosarul deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun .

Seful ANAF, urmarit penal de DNA in dosarul lui Madalin Voicu si Nicolae Paun

"Fiscul este una dintre cele mai importante institutii din Romania, iar conducerea sa trebuie sa fie mai presus de orice suspiciune. In aceasta situatie, in care presedintele si vicepresedintele ANAF sunt pusi sub acuzare, este normal sa le cer demisia. Asupra integritatii conducerii ANAF nu trebuie sa existe nici o urma de indoiala. Le-am cerut demisia celor doi pentru ca, in pozitiile pe care le detin, nicio suspiciune nu este acceptabila din perspectiva integritatii pe care ANAF, ca institutie, o reclama. Activitatea institutiei se desfasoara normal si acesta este cel mai important lucru in acest moment. Avem in vedere mai multe variante pentru conducerea ANAF si urmeaza sa luam o decizie cat de curand posibil", se arata intr-un comunicat al ministrului Anca Dragu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus, miercuri, efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de mai multi inculpati, printre care presedintele si vicepresedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Gelu Stefan Diaconu si Mihai Gogancea-Vatasoiu, in dosarul in care sunt anchetati deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun. Cei doi sunt cercetati pentru favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. In acelasi dosar sunt urmarite penal pentru fapte de coruptie alte opt persoane.

La iesirea din sediul DNA, presedintele ANAF a declarat ca nu are nicio legatura cu persoanele incriminate. "In momentul in care dosarul va fi solutionat veti avea toate detaliile. Va asigur insa ca nu am nicio legatura cu persoanele incriminate in principal in dosar si chestiunea care este supusa clarificarii, si voi oferi toate datele necesare, priveste suspendarea prin circulara a deciziilor de impunere privind contributiile de asigurari de sanatate pentru alocatiile de copii si pentru persoanele care nu realizeaza venituri sau cu venituri modice. Astea sunt explicatiile pe care le voi da de fiecare data", a spus miercuri seful ANAF la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Diaconu este al patrulea sef al ANAF cercetat de catre DNA, dupa Daniel Chitoiu (sef al ANAF in 2007-2009), Sorin Blejnar (ianuarie 2009-aprilie 2012) si Serban Pop (aprilie 2012-aprilie 2013). Diaconu conduce ANAF din aprilie 2013, dupa ce anterior, din pozitia de vicepresedinte ANAF, a condus si Autoritatea Nationala a Vamilor (2005-2009).

In perioada in care a condus Vama, Diaconu i-a fost subaltern lui Chitoiu.


(77 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Ministrul Finantelor Publice cere DEMISIA sefilor ANAF, urmariti penal de DNA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28501987457275 seconds.