Joi, 18 Februarie 2016 - 05:09 AM Aleg.RO: Cazul copiilor din Arges - Presedintele Societatii Romane de Microbiologie: Nici pana acum nu se stie agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic- uremic

Publicat de: ---

ziarulfinanciar

Prezent la audierea ministrul Sanatatii din Comisia pentru Sanatate din Camera Deputatilor, Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie a spus "ca nici pana acum nu se stie agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic uremic" .

"Au fost doar trei probe pozitive de E. enteropatogen, o varianta de E. Coli care produce frecvent imbolnaviri la copii, boli diareice comune, necomplicate, specia respectiva neavand o patogenitate deosebita. La niciunul dintre copii nu s-a descoperi E. Coli Enterohemoragica, producatoare de toxina. Aceste probe pozitive au fost trimise la Cantacuzino pentru caracterizare moleculara si identificare antigenica. In ciuda tehnicilor avansate folosite de colegii care au cautat tot ce e posibil tehnic pentru identificare, toate testele au fost negative, deci nici diagnosticul initial pus la Marie Curie nu a fost confirmat”, a detaliat doctorul Rafila.

Citeste si: DSP: 42 de copii din Arges, internati in spitale cu infectii digestive, doi transferati la Bucuresti /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrozfqlkunfuj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });

In ceea ce priveste posibilitatea ca "de vina sa fie vaccinurile", Rafila a spus ca din cei 12 copii numai doi au fost vaccinati (unul cu vaccin hexavalent si altul cu vaccin de prevenire a rubeolei). "Nu e nicio legatura intre administrarea vaccinurilor si aparitia acestui sindrom hemolitic uremic", a spus Rafila.

La randul sau, medicul Mihaela Balgradean, sefa sectiei de Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie", a spus ca din 2002, 60 de copii au fost tratati pana acum la „Marie Curie”, dintre care au murit cinci, fiind vorba de o mortalitate de 2,8%.

Doctorul Rafila a mai declarat ca "boala diareica acuta este o afectiune care se poate diagnostica cu succes daca testele sunt facute cat mai curand posibil, inainte de administrarea antibioticelor".

"Boala diareica acuta este una din afectiunile infectioase care se pot diagnostica cu succes din punct de vedere microbiologic, daca produsul patologic e recoltat de la copil cat mai curand si, de preferinta, inainte de administrarea de antibiotice. Problema a fost, ca a fost ridicat prea tarziu, probele de la Pitesti au fost negative, insa majoritatea copiilor primisera antibiotic recomandat de spital sau de medicul de familie", a explicat presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Citeste si: Ministrul Sanatatii: Nu imi dau demisia, nu cred ca demisia mea va rezolva problema Citeste si: Ministrul Sanatatii este "foarte frustrat" pentru ca nu are rezultatul anchetei in cazul bebelusilor

 


(347 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Cazul copiilor din Arges - Presedintele Societatii Romane de Microbiologie: Nici pana acum nu se stie agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic- uremic | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65339207649231 seconds.