<span itemprop="copyrightHolder provider sourceOrganization" itemscope itemtype="http://schema.org/Organization" itemid="http://www.wall-street.ro"> <meta itemprop="name" content="WallStreet.ro"/> <meta itemprop="url" content="http://www.wall-street.ro"/>

"Nu am luat aceasta decizie, deoarece potrivit comunicarii noastre cu Federatia Spaniola a fost ca acest meci sa aiba loc la Bucuresti. In plus, ceea ce am specificat si in scrisoarea deschisa de astazi, este faptul ca ne rezervam dreptul sa solicitam prejudicii, atat financiare cat si de imagine, daca acest stadion nu va fi deschis pentru data de 27 martie", a declarat Razvan Burleanu (foto).

El a adaugat ca nu se pune problema ca Federatia Spaniola sa solicite despagubiri daca meciul nu se va disputa pe Arena Nationala, deoarece nu a fost stipulat in contract locul exact de desfasurare, ci doar pe teritoriul Romaniei. Razvan Burleanu a subliniat ca dorinta de ambele parti este sa se joace pe stadioane cu capacitate mare, cum ar fi Arena Nationala, dar fiind un meci amical nu se pune problema de repercusiuni, indiferent unde va fi jucat.

Presedintele FRF a transmis, prin intermediul site-ului oficial al institutiei pe care o conduce, o scrisoare deschisa catre Primaria Capitalei, pentru a urgenta rezolvarea problemelor si redeschiderea Arenei Nationale pentru meciul cu Spania.

"Daca FRF ar fi fost administratorul acestui stadion, v-as fi spus ca de maine se poate juca. De ce spun acest lucru? Deoarece, asa cum am mentionat si in scrisoarea publica trimisa astazi, pozitia noastra este ferma: da, ne asumam raspunderea. Nu este o raspundere asa in orb. Am studiat toata documentatia si avizele tehnice si am inceput sa deprind cuvintele si conceptele utilizate de ce cei de la ISU", a mai spus Razvan Burleanu.

Arena Nationala, in continuare fara aviz ISU

Arena Nationala a fost inchisa din pricina faptului ca nu indeplinea toate avizele ISU. Oficialii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) au inspectat saptamana trecuta stadionul si au decretat ca FRF si Primaria Capitalei pot redeschide arena cu conditia ca proprietarul complexului, in speta Primaria, sa-si asume raspunderea pentru acest lucru.

"Cand spun ca nu ne asumam in „orb” ma refer insa la faptul ca am vorbit cu reprezentantii de la Ministerul de Interne pentru suplimentarea fortelor de ordine. Deci un control mai strict, mai multi jandarmi, mai multi pompieri, mai multi stewarzi. Nu avem nici un precedent. Adica acest stadion in caz de calamitati naturale reprezinta unul dintre obiectivele strategice ale Bucurestiului. El poate gazdui undeva la 20.000 de oameni, in cazul unui dezastru natural, arata Razvan Burleanu.

In continuare, presedintele FRF a adaugat ca "se pare ca din punct de vedere al anumitor institutii, si anume Primaria Capitalei, el nu poate fi insa deschis pentru un meci de fotbal. De aceea, practic, am solicitat Primariei, si in primul rand Consiliului General, sa isi asume raspunderea alaturi de noi in ceea ce priveste organizarea acestui meci".

Scrisoarea deschisa postata pe site-ul FRF:

"Va rog sa primiti salutarile cordiale ale Federatiei Romane de Fotbal insotite de speranta ca situatia prezentata mai jos va gasi un ecou in deciziile dvs. administrative.

Am sa ma refer la un subiect pe care il cunoasteti foarte bine datorita mediatizarii sustinute de care beneficiaza: starea Arenei Nationale. Dupa cum bine stiti, acest obiectiv major al Capitalei, si nu numai, este inchis publicului de aproape 4 luni din cauza lipsei autorizatiei de securitate la incendiu. Masura pare de neinteles in conditiile in care pe aceasta arena s-a disputat deja o finala de Europa League in 2012, cand a trecut de cele mai drastice avizari internationale. Alte cateva zeci de meciuri s-au disputat pe Arena Nationala fara sa existe nici cel mai mic incident care sa puna in pericol siguranta spectatorilor. Doar in 2015, peste 120.000 de romani au participat la cele trei evenimente organizate aici de Federatia Romana de Fotbal. In ciuda acestor realitati, Arena Nationala este inchisa si astazi.