Vineri, 26 Februarie 2016 - 05:00 AM Aleg.RO: Conditiile de azil din Germania vor fi inasprite. Ce ii asteapta pe refugiati

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Membrii Bundestagului, Camera inferioara a Parlamentului german, au adoptat cu 429 de voturi la 147 si patru abtineri aceste masuri, foarte criticate de catre opozitia de stanga si asociatii de ajutorare a refugiatilor .

Aproximativ 30 dintre cei 193 de deputati din cadrul Partidului Social-Democrat (SPD), membru al coalitiei de guvernare alaturi de Uniunea Crestin-Democrata (CDU) a cancelarului Angela Merkel, au votat impotriva.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.International.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalromlnilmmpjw', {myMaster: 'OTs8_wFL3VZSTOPDXJHQDBTW0Ect8sO8XE7zJS6aqKv.z7' });

Printre ei se afla si fostul insarcinat cu drepturile omului in Guvern Christoph StrÀsser (SPD), care a demisionat luni din functie, din cauza dezacordului cu aceasta inasprire a politicii in domeniul migrarii.

Deputatii au validat acest pachet de masuri - cunoscut sub numele de "Asylpaket II" -, aprobat de catre partenerii de coalitie la sfarsitul lui ianuarie si care prevede inasprirea conditiilor reunirii familiilor.

De-acum migrantii care beneficiaza de "protectie subsidiara" - care-i situeaza cu un nivel sub statutul de refugiati - nu vor mai avea dreptul, in urmatorii doi ani, sa-si aduca familia in Germania.

Textul prevede, de asemenea, infiintarea in Germania a cinci centre de inregistrare a azilantilor in vederea unei accelerari a examinarii cererilor care au mai putine sanse sa fie aprobate si in vederea unei facilitari a expulzarii acestor persoane.

Ajutoarele sociale vor fi, de asemenea, reduse.

Deputatii au aprobat si un text distinct care faciliteaza expulzarea infractorilor straini. Aceasta masura a fost decisa in urma agresiunilor din noaptea de Sfantul Silvestru, la Koln (vest), unde sute de femei au fost agresate de catre barbati prezentati de catre autoritati ca provenind in majoritatea lor din Africa de Nord.

In urma primirii a peste un milion de azilanti in 2015, Merkel se confrunta cu o adevarata fronda in interiorul taberei sale conservatoare, in contextul unei nemultumiri tot mai mari in randul germanilor si unei izolari tot mai mari in Europa.

Insa Merkel refuza in continuare sa plafoneze numarul refugiatilor care vin in tara si se opune inchiderii frontierelor in Europa cu scopul de a opri afluxul. Ea indeamna, din contra, la o abordare europeana, prin cote de redistribuire pe tari, dar se loveste de opozitia unui numar de parteneri europeni.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.International.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalropkgshpskob', {myMaster: 'OTs8_wFL3VZSTOPDXJHQDBTW0Ect8sO8XE7zJS6aqKv.z7' }); Citeste si Pericolul la care se expun utilizatorii de tigari electronice. Un american a ajuns la spital in stare grava Citeste si Fondatorii Facebook si Twitter, amenintati cu moartea de ISIS. ”Daca ne inchideti un cont, deschidem alte zece” Citeste si Beijingul: Armamentul din Marea Chinei de Sud, un raspuns la „procesul de militarizare” lansat de SUA


(277 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Conditiile de azil din Germania vor fi inasprite. Ce ii asteapta pe refugiati | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31194400787354 seconds.