Luni, 29 Februarie 2016 - 05:11 AM Aleg.RO: Mircea Cosma si fiul sau, anchetati din nou de DNA. Proaspat adus de Toba la MAI, fostul sef al Politiei Prahova este cercetat si el

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Judecatorii instantei supreme au confirmat vineri redeschiderea urmaririi penale pe numele unui intreg grup de actuali si fosti oficiali din politica, justitie si finante ai judetului Prahova, printre care se numara Mircea Cosma, liderul PSD si presedintele CJ Prahova, fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, Viorel Dosaru, fost sef al IPJ Prahova si actual subsecretar de stat la MAI, procurorul Aurelian Constantin Mihaila, fost adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Cristian Gelu Manea, seful Politiei Ploiesti, Catalin Stefan Dinu, fost adjunct al Finantelor Prahova, Nicolae Zecheru, seful Serviciului Investigatii Criminale din IPJ Prahova, Constantin Ispas, fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie Prahova, Liviu Matei, seful DIICOT Ploiesti, Ionut Botnaru, fost sef al DIICOT Ploiesti si actual sef al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Emanuel Saghel, fost sef al BCCO Ploiesti, Daniel Petre, fostul sef al Directiei de Finante Prahova si Gheorghe Girbea, fostul adjunct al sefului Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti .

Ei sunt anchetati pentru organizarea unui grup infractional, pentru luare si dare de mita, in 2013-2014 ei fiind interceptati si filati de procurori. Dosarul a fost insa inchis in aprilie 2014, de fostul procuror anticoruptie Lucian Papici, care a considerat ca infractiunile pentru care cei 13 erau cercetati nu exista. Papici a plecat din DNA anul trecut, la Parchetul Tribunalului Timis. In februarie 2016, adjunctul Laurei Codruta Kovesi a solicitat redeschiderea anchetei, iar instanta suprema a aprobat acest lucru vineri.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroyapjknnpoo', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' });

Grupul celor 13 este anchetat in legatura cu faptul ca interlopul prahovean Razvan Alexe, apropiat al familiei Cosma, ar fi intervenit in 2013 la liderii justitiei, politiei si finantelor din Prahova in legatura cu reteaua de evaziune fiscala creata in jurul lui Marcel Pavaleanu, fost angajat al Secretariatului General al Guvernului. Alexe este trimis in judecata atat in dosarul lui Pavaleanu, ei fiind acuzati alaturi de peste 30 de alte persoane de evaziune fiscala in valoare de 35 de milioane de euro, cat si in dosarul lui Mircea Cosma si al fiului sau, Vlad Cosma, acuzati de trafic de influenta si luare de mita in valoare de 1 milion de euro, bani obtinuti din comisionarea contractelor publice date de CJ Prahova pentru deszapeziri si asfaltari, Alexe fiind intermediarul banilor si influentei.

Razvan Alexe s-ar fi interesat de stadiul cercetarilor care erau facute la adresa lui si a retelei Pavaleanu si ar fi incercat sa le influenteze, intervenind la nivelul conducerii parchetului prahovean, DIICOT, DGA, politiei si finantelor. Ca urmare a acestor interventii ale lui Alexe, recunoscut ca fiind omul de incredere al familiei lui Mircea Cosma, sefii au inceput sa se intereseze si sa intervina la subalternii care lucrau la ancheta asupra lui Alexe si Pavaleanu.

Mircea si Vlad Cosma, trafic de influenta, mita si sprijinirea grupului Hertanu

In aprilie 2014, Mircea Cosma, a fost trimis in judecata pentru luare de mita si abuz in serviciu, fiul sau, deputatul PSD Vlad Cosma, pentru trafic de influenta, directorul Directiei "Patrimoniu" din CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, pentru luare de mita si abuz in serviciu, iar Razvan Alexe, pentru trafic de influenta si dare de mita.

DNA a inceput ancheta in acest caz dupa ce Mircea Cosma ar fi primit de la administratorii unor firme care aveau contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrari in care beneficiar este Consiliul Judetean.

Mircea Cosma este cercetat sub control judiciar si in dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, fiind acuzat de sprijinire a unui grup infractional. El are interdictia de a-si exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova.

Mircea Cosma este acuzat alaturi de Vlad Cosma si Sebastian Ghita de sprijinirea unui grup infractional organizat, anchetatorii sustinand ca cei trei politicieni s-au folosit de influenta pe care o au asupra unor angajati ai SC Hidro Prahova SA, firma detinuta de Consiliul Judetean Prahova, pentru ca firma cumnatului lui Ponta sa poata frauda fonduri europene. In acelasi dosar sunt cercetati sub control judiciar si Vlad Cosma, Sebastian Ghita, dar si Iulian Hertanu.

Sefii DGA si BCCO Prahova, urmariti penal intr-un alt dosar

Procurorii DNA i-au pus deja sub urmarire penala pe Constantin Ispas, fostul sef al DGA Parhova, si pe Emanuel Saghel, fost sef al BCCO Ploiesti, intr-un alt dosar, in august 2015, cand au si fost arestati.

Ispas este acuzat ca a luat mita 20.000 de euro, precum si un imobil si un imprumut fictiv pentru o firma, in schimbul interventiei sale la politistul Emanuel Saghel, seful BCCO Ploiesti, pentru a favoriza o persoana intr-un dosar penal.

Ispas mai este acuzat ca a primit mai multe spagi pentru a interveni in diverse dosare sau pentru a favoriza diverse firme. In acelasi fel proceda si Emanuel Saghel, el amenintand chiar un jurnalist in legatura cu articolele negative pe care le scria despre actiunile sale.

Citeste si Seful DGA Prahova a fost arestat preventiv. Ofiterul BCCO Emanuel Saghel, pus sub control judiciar

Petre Toba, numiri controversate la MAI: Dosaru si Manda

Ministrul Afacerilor Interne Petre Toba a schimbat intreaga garnitura de secretari si subsecretari de stat de la MAI, dupa ce a preluat functia de la Gabriel Oprea, in cabinetul Ciolos.

Toba l-a adus recent la MAI pe Viorel Dosaru, seful IPJ Prahova, numindu-l subsecretar de stat, adjunct al secretarului de stat pentru ordine publica. Cel care ocupa aceasta functie pana atunci, chestorul Florea Oprea, a fost eliberat din functie.

O alta numire controversata facuta de Toba a fost cea a fostei consiliere personale a lui Gabriel Oprea, pe Maria-Cristina Manda, pe un post de subsecretar de stat, ca adjunct al secretarului de stat pentru Relatia cu Parlamentul si Guvernul Romaniei.

Maria-Cristina Manda a ocupat functia de consilier prezidential in perioada in care Crin Antonescu a fost presedinte interimar, ocupandu-se de Departamentul Constitutional. De asemenea, Cristina Manda a mai fost consilier al Monei Pivniceru in perioada in care aceasta era Ministrul Justitiei.

Anterior, ea a fost membra PSD si a lucrat apoi pe post de consiliera si pentru liberalul Cristian David sau conservatorul Codrut Seres, conform Monicai Macovei. Manda a detinut timp de 18 ani mai multe firme cu un fost ofiter de Securitate, conform EvZ.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrolaitgqdlpt', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' }); Citeste si RETEAUA COSMA. Cum se negociau SPAGILE DE MILIOANE DE EURO pentru contractele din bani publici de la CJ Prahova Citeste si Reteaua Cosma a fost trimisa in judecata. DNA a cerut arest la domiciliu pentru seful CJ Prahova Citeste si Fostul angajat al SGG Marcel Pavaleanu si alte cinci persoane, arestati pentru spalare de bani


(696 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Mircea Cosma si fiul sau, anchetati din nou de DNA. Proaspat adus de Toba la MAI, fostul sef al Politiei Prahova este cercetat si el | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.