Luni, 29 Februarie 2016 - 05:11 AM Aleg.RO: 250 de oameni, la un mars de sustinere a legii darii in plata - GALERIE FOTO

Publicat de: ---

curierulnational

Protestatarii s-au strans, in jurul orei 12 .00, in fata Palatului Victoria si au pornit apoi in mars pe traseul Calea Victoriei - Lipscani - Smardan -bd Natiunile Unite - bd Libertatii - Piata Constitutiei.

Organizatorii au anuntat ca mitingul este unul de sustinere a legii darii in plata si impotriva abuzurilor sistemului bancar.

“ Vrem sa sustinem legea darii in plata asa cum este ea, fara amendamente, luand ca exemplu concret consumatorii persoane fizice care au aceleasi drepturi indiferent de situatie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Teodorescu, organizator si membru al Grupului clientilor cu credite in franci elvetieni.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrozfqlkunfuj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });

Cei 250 de oameni, unii dintre ei veniti din Oradea, Mures sau Constanta, s-au oprit si in fata sediului BNR unde au cerut demisia guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu. Tot in semn de protest fata de pozitia conducerii BNR care este impotriva legii darii in plata in forma actuala, protestatarii au aruncat cu monede pe scarile din fata sediului BNR.

“Legea darii in plata nu este doar pentru cateva zeci de mii de disperati pe care ii dispretuiesc BNR si lobby-ul bancar, ci si pentru viitorii imprumutati. Cresterea dobanzilor in perioada urmatoare va duce si la cresterea ratei neperformantelor in programul Prima Casa”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Unii au scandat si “Iohannis, ne-ai tradat”, dupa ce presedintele a decis, in luna decembrie, reintoarcerea in Parlament, pentru reexaminare, a legii care permite cedarea garantiei imobiliare in schimbul radierii ipotecii.

In mod simbolic, protestatarii au construit o casa din lemn cu mesajul “Executat silit”. “Suntem pentru legea darii in plata pentru ca in momentul de fata sunt abuzuri de nedescris din partea bancilor. Asteptam sa se aprobe legea”, a declarat unul dintre protestatari pentru MEDIAFAX.

Mugur Isarescu, a declarat joi ca prezentata de catre initiatori, pe rand, ca o lege sociala, a dreptatii sau ca o lege economica a creat o confuzie foarte mare in randul societatii, care nu trebuie lasata sa persiste.

“El (Isarescu nr.) a fost cel care a generat si imprumutul de la FMI si programul Prima Casa, care nu au facut decat sa ajute bancile” a mai spus avocatul Gheorghe Piperea.

Banca Centrala Europeana a transmis, la solicitarea BNR, o opinie privind legea darii in plata, in care a avertizat ca aceasta compromite siguranta juridica, poate naste probleme privind disciplina la plata, dar poate afecta si increderea investitorilor straini si stabilitatea sistemului bancar.

Citeste si: Seful Erste: Legea darii in plata nu va avea un impact financiar semnificativ asupra BCR, ci ii va afecta dramatic pe cei tineri, care vor sa isi ia o casa Citeste si: Raport Comisia Europeana: Darea in plata aplicata in forma actuala prezinta riscuri majore pe mai multe planuri Citeste si: Isarescu, despre darea in plata: Daca este o lege a dreptatii, inseamna ca sunt si legi strambe - devine apoi o lege a haiduciei, asta e si mai interesant

Legea darii in plata va fi dezbatuta in plenul Senatului, cel mai probabil saptamana viitoare, iar votul final va fi dat ulterior in plenul Camerei Deputatilor.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotnnegklgxj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowmgocnrrsk', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });


(322 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

250 de oameni, la un mars de sustinere a legii darii in plata - GALERIE FOTO | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29699182510376 seconds.