Marți, 05 Aprilie 2016 - 05:08 AM Aleg.RO: Vor sa-si ascunda bilele de ochii presei. Alesii vor sa voteze linistiti, departe de camerele televiziunilor

Publicat de: ---

jurnalulnational (adsbygoogle = window .adsbygoogle || []).push({});

Conducerea Camerei Deputatilor vrea sa interzica filmarea votului secret cu bile. Parlamentarii vor sa modifice Regulamentul astfel incat presa sa nu mai poata filma votul secret, cum ar fi cel pentru ridicarea imunitatilor. O decizie va fi luata astazi, dupa ce mai multi alesi s-au plans ca astfel se incalca secretul votului.

Saptamana trecuta, deputatii l-au salvat pe Sebastian Ghita de retinere si arestare la votul secret pentru ridicarea imunitatii. Asta chiar daca Liviu Dragnea si Alina Gorghiu au promis public ca PSD si PNL vor aproba cererile DNA. Unii dintre alesi au votat la vedere impotriva Justitiei, altii au preferat sa bage mana pana la cot in urnele de vot, pentru a se feri de camerele de luat vederi amplasate strategic de jurnalisti. Pe viitor, astfel de scene vor disparea din ochii publicului, iar alesii vor putea vota nestingheriti, fara grija ca vor fi prinsi ca voteaza pentru protejarea colegilor.

Se decide in sedinta de azi

Mai multi parlamentari s-au plans in Biroul Permanent ca presa atenteaza la secretul votului. “Exista o hotarare a Biroului Permanent inca din 2001 vizavi de amplasarea camerelor TV la votul final sau la votul cu bile. Astfel de camere de luat vederi impieteaza asupra secretului votului si de aceea eu as vrea sa modificam acest articol, astfel incat la votul final sa nu poata fi instalate camere de luat vederi”, a cerut deputatul PSD Florin Iordache in ultima sedinta a Biroului Permanent.

I-a tinut isonul si deputatul Mate Andras care a sustinut ca incalcarea dreptului la vot secret se poate pedepsi cu inchisoare de la doi la sapte ani. “Eu cred ca trebuie sa asiguram pentru fiecare deputat, altfel ne putem trezi cu plangere penala”, a explicat deputatul UDMR. Astfel ca seful Camerei, Valeriu Zgonea, le-a propus liderilor de partide sa vina in sedinta de azi cu o propunere de modificare a Regulamentului.

 

 


(127 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Vor sa-si ascunda bilele de ochii presei. Alesii vor sa voteze linistiti, departe de camerele televiziunilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29983401298523 seconds.