Marți, 05 Aprilie 2016 - 05:08 AM Aleg.RO: Plenul Parlamentului se reuneste pe 11 aprilie pentru a discuta desemnarea unui sef sa TVR

Publicat de: ---

romanialibera

Camera Deputatilor si Senatul se reunesc luni, 11 aprilie, in sedinta comuna, pentru a discuta desemnarea unui presedinte - director general al Societatii Romane de Televiziune, a anuntat vicepresedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru .

Plenul Parlamentului se reuneste pe 11 aprilie pe tema desemnarii unui sef la TVR

Vicepresedintele Senatului a declarat ca Birourile permanente ale celor doua Camere au analizat luni, in sedinta, scrisoarea membrilor Consiliului de Administratie al TVR care au informat acest for ca se pot intruni miercuri pentru a propune un candidat la functia de presedinte — director general al televiziunii publice.

"Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au analizat cu precadere scrisoarea membrilor Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, care ne aduce la cunostinta ca miercuri a convocat o sedinta in vederea desemnarii candidatului pentru functia de presedinte — director general al SRTv. Functie de aceasta numire, poate tot miercuri, va fi posibil sa fie convocate comisiile de specialitate si sedinta Camerelor reunite este planificata lunea viitoare, la orele 18,00, pentru a discuta si aceasta problema si multe alte probleme care sunt inscrise pe ordinea de zi. (...) Urmeaza ca luni, la 14,30, cand va fi o noua sedinta a Birourilor reunite, sa stabilim care vor fi cele care vor fi inscrise luni la orele 18,00 pe ordinea de zi", a declarat Ioan Chelaru.

Sedinta plenului comun al Parlamentului din 30 martie, in care urma sa fie validat noul presedinte — director general al SRTv, a fost suspendata, deoarece membrii CA nu au reusit sa faca o propunere pentru aceasta functie.

Anterior, pe 29 martie, plenul comun a respins prima propunere a CA al SRTv de numire a lui George Orbean la sefia acestei institutii.

Birourile permanente reunite au analizat luni 12 puncte inscrise pe ordinea de zi, printre acestea fiind o serie de solicitari venite din partea unor parlamentari sau grupuri parlamentare, scrisoarea Comisiei comune permanente a Senatului si Camerei Deputatilor pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI referitoare la necesitatea completarii si modificarii cadrului legislativ in ceea ce priveste siguranta nationala, raportul de activitate pe anul 2015 al Agentiei Nationale de Presa Agerpres.

Un alt punct analizat luni a vizat o informare a Ministerului Finantelor Publice referitoare la situatia juridica si financiara a Societatii Romane de Radiodifuziune si a Societatii Romane de Televiziune, ca urmare a aspectelor constatate de Curtea de Conturi.

Potrivit lui Ioan Chelaru, Comisiile pentru buget din Senat si Camera Deputatilor au apreciat ca solicitarea deputatului PSD Petre Popeanga referitoare la punerea in functia de consilier de conturi este de competenta Comisiei juridice spre studiu.

CITESTE SI: Gorghiu: Proiectul cu TVR falimentar, in viziunea PSD, se pare ca devine realitate


(110 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Plenul Parlamentului se reuneste pe 11 aprilie pentru a discuta desemnarea unui sef sa TVR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32669401168823 seconds.