Marți, 05 Aprilie 2016 - 05:08 AM Aleg.RO: Sebastian Ghita, ''tur de forta'' in ziua votului privind cererile DNA. Cum si-a ''convins'' colegii din Parlament sa nu incuviinteze arestarea sa: ''Consecintele ar fi fost dezastruoase''

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"In ziua votului, Ghita Sebastian Aurelian a contactat, personal, deputatii de la toate formatiunile politice si i-a rugat sa nu voteze cererea, promitandu-le direct sau lasandu-le sa se inteleaga ca atunci cand au nevoie, usa televiziunii RTV le este deschisa, avand in vedere si faptul ca urmeaza doua campanii electorale anul acesta . A fost de la sine inteles ca, in cazul unui vot in favoarea arestarii observat, consecintele erau dezastruoase pentru cel in cauza", a precizat parlamentarul cu identitate protejata in fata procurorilor anticoruptie.

De asemenea, deputatul a precizat in declaratia pe care a dat-o la DNA ca votul ar fi putut fi observat in contextul in care presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a permis filmarea procedurii de vot de la balcon, lucru care, potrivit parlamentarului, nu se mai intamplase niciodata pana atunci, ceea ce ar fi inseamnat ca "exista posibilitatea ca din cele patru camere, una sa fie a postului Romania TV sau chiar a lui personala, scopul fiind de a monitoriza votul fiecarei persoane care trecea pe la urne", se arata in declaratie.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.Politica.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrolbmghrfmmx', {myMaster: 'uRbm7ZE10rx4.5YfzbNGjaCSwvsfeNJ7fC..MjZbkqr.I7' });

"A fost prima data de cand sunt parlamentar cand s-a permis la un vot cu bile sa fie lasate camerele la balcon pentru a avea vizibilitate maxima. Ghita Sebastian Auresian foloseste televiziunea sa ca o forma de santaj pentru oamenii politici, iar toata forta financiara si relationala detinuta o foloseste ca mijloc de a obtine in schimb avantaje persoanale de orice natura", mai sustine martorul cu identitate protejata.

Totodata, colegul de partid al lui Sebastian Ghita le-a mai spus procurorilor ca il cunoaste personal pe acesta, precizand ca "Ghita Sebastian Aurelian a avut in ultima perioada si are la acest moment atata putere financiara si relationala incat deciziile lui au fost si sunt respectate de conducerea Partidului Social Democrat si ma refer aici, in principal la Victor Ponta si Liviu Dragnea. Astfel, Ghita Sebastian Aurelian a putut sa impuna, in perioada mandatului lui Victor Ponta din aprilie 2012 pana in noiembrie 2015, fara probleme, numirea, mentinerea sau revocarea in functii publice importante a unor persoane la nivel judetean sau central. Aceasta forta a lui Ghita Sebastian Aurelian era si este potentata de detinerea postului de televiziune Romania TV unde are posibilitatea sa promoveze imaginea unor politiciei sau sa-i distruga", se mai arata in declaratia data in dosar.

Sebastian Ghita a fost instiintat vineri de procurorii DNA Ploiesti ca trebuie sa plateasca o cautiune de 13 milioane de euro, suma reprezentand 10 % din averea parlamentarului, estimata la aproximativ 130 de milioane de euro. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca la stabilirea cautiunii s-a avut in vedere gravitatea faptelor, starea materiala si faptul ca patru persoane cercetate in acest dosar au fost arestate preventiv. Masura a fost luata dupa ce plenul Camerei Deputatilor a respins cererile DNA de retinere si arestare a parlamentarului.

Intrebat de acuzatiile pe care i le aduce colegul de partid, Sebastian Ghita a declarat, la iesirea de la audieri, ca „imi este interzis sa va ofer orice fel de informatie. Nu am voie sa spun nimic. Procurorul mi-a spus ca nu am voie sa vorbesc, am scris acele lucruri si nu am voie sa le incalc. Ma simt interzis”.

Sebastian Ghita este acuzat de dare de mita, santaj, doua infractiuni de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, cumparare de influenta si conducerea fara permis.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.Politica.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrooafqdulhrc', {myMaster: 'uRbm7ZE10rx4.5YfzbNGjaCSwvsfeNJ7fC..MjZbkqr.I7' }); Citeste si Cu cateva luni inainte de alegeri, liberalii ii fac o oferta lui Ciolos. Gorghiu: Acum nu are timp sa cugete, dar pana la toamna o va face Citeste si Care vor fi cel mai mic salariu de bugetar si cea mai mare leafa de angajat la stat in Romania, in urmatorii patru ani. SURPRIZELE din noua lege a salarizarii scrisa de Guvern Citeste si Contre intre Dragnea si Blaga: ”Pedelistii nu stiu decat sa taie pensiile si salariile”


(124 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Sebastian Ghita, ''tur de forta'' in ziua votului privind cererile DNA. Cum si-a ''convins'' colegii din Parlament sa nu incuviinteze arestarea sa: ''Consecintele ar fi fost dezastruoase'' | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30445504188538 seconds.