Marți, 05 Aprilie 2016 - 05:08 AM Aleg.RO: Pruna: Cei care se aflau in Colectiv sau care se aflau in aeroportul din Bruxelles aveau cu totii drepturi

Publicat de: ---

Bursa

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, luni, in cadrul dezbaterilor privind motiunea simpla pe Justitie din Camera Deputatilor, ca denunta ideea de a avea un set de legi care afirma doar teoretic drepturile si libertatile fundamentale, dand drept exemplu atentatele din Paris si Bruxelles si incendiul din Colectiv, in care victimele nu au fost salvate de catre simpla clamare a acestor drepturi .

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna

"Cei care se aflau intr-un club din Bucuresti in octombrie 2015, cei care se aflau pe bulevardul Voltaire la Paris, in noiembrie 2015, cei care se aflau in aeroportul sau metroul din Bruxelles, in martie 2016, aveau cu totii drepturi. Situatia pe care o denunt este de a avea numai un set de legi care afirma, pur teoretic, drepturi si libertati prin eludarea sau aplicarea preferentiala a legii in favoarea celor bine conectati. Coruptia, tratamentul preferential in aplicarea legii, plastic spus ca unii sunt mai egali decat altii, sunt o povara pentru cetateni”, a spus Raluca Pruna, in plenul Parlamentului, potrivit news.ro.

Ea a mai mentionat ca drepturile si libertatile fundamentale trebuie protejate, in paralel insa cu crearea unui climat de siguranta pentru cetateni.

"Intr-o societate democratica drepturile si libertatile fundamentale trebuie protejate. Libertatea si siguranta sunt doua deziderate sociale care adesea nasc tensiuni si dezbateri aprinse atunci cand democratiile sunt chemate sa defineasca politice de combatere a criminalitatii si politici privind securitatea nationala (...) Rolul nostru comun este acela de a construi un spatiu care sa permita cetatenilor un trai in siguranta. O viata in care sa se poata manifesta liber, sa se poata deplasa fara teama si sa poata beneficia de toate garantiile pe care o societate matura le poate oferi. Nu vreau sa ne limitam dreptul efectiv la libera circulatie din frica de a lua avionul sau metroul, vreau sa mergem cu incredere in club, pe strada, la spital, in scoli", a mai spus ministrul Justitiei.

Raluca Pruna a mai mentionat ca Ordonanta de Urgenta privind interceptarile, unul dintre motivele pentru care a fost facuta motiunea simpla, poate fi schimbata sau imbunatatita in Parlament, avand in vedere ca Legislativul trebuie sa dezbata si sa voteze Legea de adoptare a OUG.

Motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna, intitulata "Drepturile omului nu sunt un lux", initiata de ALDE si semnata de 53 de parlamentari, printre care Victor Ponta, Daniel Constantin sau Sebastian Ghita, este dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor.


(155 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Pruna: Cei care se aflau in Colectiv sau care se aflau in aeroportul din Bruxelles aveau cu totii drepturi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30585098266602 seconds.