Marți, 05 Aprilie 2016 - 05:08 AM Aleg.RO: Liderul PNL din Senat: Vom amana depunerea semnaturilor pentru revocarea lui Tariceanu

Publicat de: ---

jurnalulnational

"Eu am vorbit cu liderul de grup de la Senat si mi-a comunicat ca doreste sa amanam demararea acestui proces pentru ca se afla in proces de strangere de semnaturi", a declarat liderul PNL din Senat, Ion Popa .

El a afirmat ca depunerea semnaturilor va fi amanata pana la o data care va fi stabilita de comun acord cu UNPR.

”Reamintesc faptul ca acest demers a fost pornit de o declaratie a celor de la UNPR, la congresul de saptamana trecuta. In sedinta BPN de saptamana trecuta am votat ca vom sustine acest demers de revocare a presedintelui Senatului”, a afirmat senatorul PNL Ion Popa.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

El a mai spus ca liberalii pun la dispozitie voturile celor 56 de senatori PNL.

”Am strans semnaturile de la toti colegii din grup si asteptam sa vedem ce vor face cei de la UNPR, care practic au lansat acest subiect”, a adaugat Popa.

Popa a mai spus ca PNL are o lista cu 53 de semnaturi pentru revocarea lui Calin Popescu Tariceanu.

”Nu este vorba ca PNL ia decizii in urma unor declaratii. A fost vorba de declansarea unui demers privind revocarea presedintelui Senatului pe care am declarat ca-l sustinem. El (demersul – n.r.) a pornit de la declaratiile facute in congresul UNPR. (...) Noi nu facem combinatii politice pe aceasta problema, numai ca am declarat si sustinem in continuare acest demers. Am discutat cu liderul UNPR, a venit sa ma informeze cu privire la decizia pe care au luat-o dansii in sedinta – sa-mi ceara sa amanam declansarea acestui proces (...) pana isi clarifica si dansii probleme din grup”, a mentionat Ion Popa.

Liderul grupului PNL nu a putut preciza vreo incalcare grava a Constitutiei sau regulamentului Senatului de catre Calin Popescu Tariceanu, care sa duca la revocarea sa din functie.

”Se ocupa colegii de la Comisia juridica. Eu nu sunt jurist. Nu-mi cereti sa va dau amanunte legate de cererea de revocare si de motivare”, a mai spus Popa.

El a precizat ca lista PNL contine si semnatura fostului presedinte al partidului, Crin Antonescu.

Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, anunta saptamana trecuta ca partidul sau a strans deja semnaturile necesare pentru demararea procesului de revocare a presedintelui Senatului, precizand ca asteapta insa si raspunsul UNPR.

Grupul UNPR din Senat a discutat in aceasta dupa-amiaza pe aceasta tema.

Revocarea din functie a presedintelui Senatului poate fi propusa la cererea a minimum o treime din numarul total al senatorilor, in cel putin una dintre urmatoarele imprejurari: incalca prevederile Constitutiei; incalca grav sau in mod repetat prevederile Regulamentului Senatului ori ale Regulamentului activitatilor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului. Revocarea din functia de presedinte al Senatului poate fi propusa si de jumatate plus unu din numarul total al senatorilor. Propunerea de revocare se face in scris, sub semnatura initiatorilor, o singura data intr-o sesiune si se depune la Biroul permanent care analizeaza, in prima sa sedinta, indeplinirea conditiilor prevazute si decide, prin vot, introducerea acesteia in proiectul de ordine de zi a urmatoarei sedinte de plen.

Citeste si: Orban il invita pe Tariceanu in PNL: Sper sa ii treaca aceasta ratacire, poate la finalul legislaturii Citeste si: Gorghiu, despre inlocuirea lui Tariceanu de la sefia Senatului: S-au strans deja voturile necesare. Avem deja in jur de 50 de semnaturi, mizez si pe UNPR Citeste si: Tariceanu, despre noul lider UNPR: ''Asa stapan, asa servitor''. Valeriu Steriu raspunde: Il consideram un domn, a trecut vremea aforismelor - VIDEO Citeste si: PNL si UNPR vor demara procedura de revocare a lui Tariceanu din fruntea Senatului. Tariceanu: Nu ma tem de acest demers. PNL e in pierdere de viteza

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(91 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Liderul PNL din Senat: Vom amana depunerea semnaturilor pentru revocarea lui Tariceanu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29103398323059 seconds.