Joi, 28 Aprilie 2016 - 05:07 AM Aleg.RO: Valeriu Zgonea, presedinte al Camerei Deputatilor, exclus din PSD. ”In loc sa plece Dragnea, plec eu”

Publicat de: ---

AMOS News

Valeriu Zgonea a declarat miercuri ca excluderea sa din PSD este o decizie profund nedreapta care ii aminteste de Inchizitie, si a precizat ca in loc sa plece Liviu Dragnea, pleaca el din partid .

"Sunt de peste 20 de ani in acest partid. Astazi am asistat la o decizie profund nedreapta. Mi-am amintit de Inchizitie, de ideea in care daca exprimi o opinie automat esti condamnat pentru ca ai o opinie. Delictul de opinie, dupa 26 de ani, a devenit ceea ce dumneavoastra ati aflat astazi", a afirmat fostul numar 2 din PSD, dupa sedinta de partid.

Zgonea a mai spus ca ramane atasat valorilor social democrate si a multumit ca cei din PSD nu i-au luat si "inima de social democrat".

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

"Liderii partidului nu trebuie sa transfere povara problemelor lor asupra candidatilor din aceste zile. Din respect pentru sutele de mii de membri si votanti ai PSD, pentru cei care astazi incep sa se pregateasca de campania electorala care debuteaza pe 5 mai, ma voi abtine de la alte comentarii. In loc sa plece el, plec eu, asta e decizia, eu ma supun deciziei. Le-am explicat, nu am inteles ca din raportul Comisiei de integritate unde avem in statut de partid politic in Romania in 2016 sanctionarea delictului de opinie, dar m-am supus deciziei colegilor mei", a comentat presedintele Camerei Deputatilor, care ii ceruse demisia lui Liviu Dragnea, pentru condamnarea definitiva in dosarul Referendumului.

Zgonea a precizat ca isi duce la capat mandatul de presedinte al Camerei Deputatilor, dar PSD e liber sa-i retraga sprijinul si sa-l revoce.

El a adaugat ca decizia s-a luat pe baza unui raport, insa el nu a fost chemat in fata Comisiei de integritate si ca se face scut impotriva deciziilor justitie. "In acest moment, a face scut impotriva deciziilor justitiei este mai important decat orice altceva", a subliniat presedintele Camerei Deputatilor.

Intrebat cand se va intoarce in PSD, Zgonea a spus ca nu este decizia sa si ca apartine celor care l-au exclus din partid, dar ca ramane un om de stanga.

"Ii datorez acestui partid 20 de ani din viata mea, nu cred ca am afectat prin deciziile mele oamenii cinstiti si onesti din Romania, cei care cred ca Parlamentul este o institutie pentru oameni, cei care cred ca un partid politic cere votul pentru oameni ca sa le faca viata mai buna, sa-i protejeze si sa le dea o speranta pentru ei si pentru copii lor. Astea sunt valorile mele, le sustin, cred in ele, nu abdic de la ele", a accentuat el.

Intrebat daca regreta decizia de a cere demisia presedintelui partidului, Zgonea a raspuns: "Niciodata nu regret opiniile si principiile pe care le exprim. Am respectat intru totul procedurile partidului, le-am spus in interior, in grupuri mici, mari, formale sau informale. Cand am vazut ce decizie luam si iar facem scut impotriva justitiei, m-am revoltat si am spus care este opinia mea."

El a exclus intrarea intr-un alt partid pentru ca inima sa "bate social democrat" sau o negociere cu PNL pentru a evita revocarea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, spunand ca nu a negociat niciodata, cu exceptia proiectelor de lege. "Cei care negociaza, cei care s-au intalnit noptile, cei care se intalnesc ad-hoc, aia sa va raspunda la aceste intrebari", a conchis el.

Comitetul Executiv al PSD a decis miercuri excluderea din partid a lui Valeriu Zgonea, presedinte exectiv PSD si presedinte al Camerei Deputatilor. Propunerea de excludere din partid a fost facuta de Lia-Olguta Vasilescu, Paul Stanescu si Catalin Radulescu, potrivit unor surse.

In urma acestei decizii, ar urma ca PSD sa ii retraga formal si sprijinul politic pentru functia de al treilea om in stat, cea de presedinte al Camerei Deputatilor.

Sedinta Comitetului Executiv al PSD nu s-a terminat.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, inaintea sedintei Comitetului Executiv al PSD, ca nu mai poate face echipa cu presedintele executiv Valeriu Zgonea, dar a sustinut ca nu va incerca sa influenteze decizia colegilor din partid.

Intrebat daca mai poate face echipa cu Zgonea, dupa ce acesta i-a cerut demisia, Dragnea a raspuns: "Categoric, nu!"

Liviu Dragnea a mai spus ca nu va incerca sa influenteze in niciun fel decizia CExN in privinta unei sanctiuni a lui Valeriu Zgonea. "Colegii mei vor decide ce se va intampla (...) Nu o sa am niciun punct de vedere", a comentat liderul PSD.

Citeste si: Dacian Ciolos i-a cerut demisia ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu Citeste si: Dragnea, inaintea CEx: Categoric, nu mai pot face echipa cu Zgonea. Partidul sa decida daca imi acorda in continuare sprijin Citeste si: Parlamentari, fosti primari urmariti penal, o frantuzoaica si o moldoveanca, in cursa electorala pentru Bucuresti. Lista candidatilor

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(272 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Valeriu Zgonea, presedinte al Camerei Deputatilor, exclus din PSD. ”In loc sa plece Dragnea, plec eu” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32268691062927 seconds.