Joi, 28 Aprilie 2016 - 05:07 AM Aleg.RO: Instabilitatea politica din Spania se prelungeste. Pe 2 mai, Regele Felipe va dizolva Parlamentul

Publicat de: ---

7plus

Criza politica din Spania se acutizeaza . Regele Felipe al VI-lea a renutat sa mai propuna un candidat pentru postul de premier. Urmeaza dizolvarea Parlamentului si organizarea de alegeri anticipate, la sfarsitul lunii iunie. Partidele nu au reusit sa incheie un acord pentru formarea unei coalitii de guvernare, dupa ce, la alegerile din 20 decembrie, niciuna dintre formatiuni nu a obtinut majoritatea in Legislativ.

Corespondentul TVR Felix Damian are detalii.

Liderii partidelor parlamentare i-au comunicat pe rand sefului statului, Regele Felipe al VI-lea, ca nu au sprijinul necesar pentru a se supune unei dezbateri de investire. Dupa reuniunile separate de la Palatul Regal, fiecare din sefii partidelor s-au acuzat reciproc de blocaj politic, de lipsa de vointa pentru formarea unei coalitii si de crearea unei situatii insurmontabile.

Presedintele Congresului Deputatilor, Patxi LĂłpez, a amintit ca cetatenii au decis, in 20 decembrie, un parlament plural, mult diferit fata de orice legislatura precedenta si a remarcat faptul ca pentru prima data in democratie niciun partid nu a obtinut majoritatea, iar alesii nu au fost capabili sa rezolve aceasta problema.

Dupa ce Casa Regala a comunicat decizia de a nu desemna niciun candidat, conducerea parlamentului a semnalat ca, desi activitatea politica a fost paralizata, institutiile statului au functionat corect si normal. Dupa patru luni de la alegerile parlamentare, Spania se pregateste acum, din nou, pentru un scrutin general. Urmeaza ca, la 2 mai, regele sa semneze decretul de dizolvare a camerelor Parlamentului si de convocare a alegerilor, prevazute pentru 26 iunie.


(246 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Instabilitatea politica din Spania se prelungeste. Pe 2 mai, Regele Felipe va dizolva Parlamentul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28117203712463 seconds.