Vineri, 29 Aprilie 2016 - 05:10 AM Aleg.RO: Legea darii in plata a fost publicata in Monitorul Oficial. Pe 13 mai primul debitor cu probleme la plata creditului imobiliar se poate prezenta la banca

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Liviu Popescu 28 .04.2016

Controversata lege a darii in plata a fost promulgata in aceasta seara in Monitorul Oficial, ceea ce inseamna ca peste 15 zile, adica pe 13 mai primul debitor se poate prezenta la banca pentru a-si ceda cheile la imobile si pentru a-si stinge datoria.?

<p 0px="" color:="" font-family:="" font-size:="" line-height:="" margin:="" padding:=""> Seful statului a precizat ca, initial, a cerut Parlamentului reexaminarea legii darii in plata, iar ulterior a constat ca Legislativul a tinut cont de observatiile sale si a decis sa promulge actul normativ.

<p 0px="" color:="" font-family:="" font-size:="" line-height:="" margin:="" padding:=""> Legea darii in plata a fost adoptata, miercuri, 13 aprilie, de Camera Deputatilor, for decizional, cu o majoritate de 207 voturi "pentru", un vot "impotriva" si o abtinere.

<p 0px="" color:="" font-family:="" font-size:="" line-height:="" margin:="" padding:=""> Deputatii au stabilit astfel ca legea privind darea in plata nu se va aplica programului Prima Casa si au majorat plafonul creditelor care intra sub incidenta acestui act normativ de la 150.000 la 250.000 de euro.

<p 0px="" color:="" font-family:="" font-size:="" line-height:="" margin:="" padding:=""> De asemenea, deputatii au stabilit ca legea se va aplica si celor care sunt in proces de executare silita.

?Astfel se incheie episodul darii in plata, care tine capul de afis al agendei publice inca din toamna anului trecut si care a ajuns chiar si pe masa celui mai puternic bancher al Europei, presedintele Bancii Centrale Europene Mario Draghi. BCE atragea atentia ca darea in plata ar putea avea efecte negative asupra economie.?

Cititi mai jos documentul din Monitorul Oficial:


(271 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Legea darii in plata a fost publicata in Monitorul Oficial. Pe 13 mai primul debitor cu probleme la plata creditului imobiliar se poate prezenta la banca | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31812000274658 seconds.