Vineri, 29 Aprilie 2016 - 05:10 AM Aleg.RO: ANI a constatat in primele patru luni din acest an averi nejustificate de aproape un milion de euro

Publicat de: ---

jurnalulnational

Agentia Nationala de Integritate a finalizat 402 dosare in primele patru luni ale acestui an, fiind constatate si 11 cazuri de averi nejustificate, cu o valoare totala de aproape un milion de euro .

ANI a constatat in primele patru luni averi nejustificate de aproape un milion de euro

Potrivit unui comunicat al ANI transmis joi AGERPRES, in perioada ianuarie — aprilie 2016, inspectorii de integritate au finalizat 402 dosare, iar in 195 de dosare a constatat 211 incidente de integritate: 123 cazuri de incompatibilitate, 52 cazuri de conflicte de interese administrative, 11 cazuri privind constatarea unor diferente nejustificate intre averea dobandita si veniturile realizate, dar si 15 cazuri de conflicte de interese penale, respectiv 10 cazuri referitoare la constatarea indiciilor privind savarsirea infractiunilor asimilate faptelor de coruptie, fals in declaratii.

Diferenta totala constatata in cele 11 cazuri de averi nejustificate este de 4.082.139 lei (981.454 euro).

Cele 211 incidente de integritate au vizat 192 de persoane evaluate: doi deputati, un senator, un presedinte de consiliu judetean, 45 de primari, 42 de viceprimari, 51 de consilieri locali, un consilier general, un fost prim-procuror, doi functionari publici cu statut special, 12 functionari publici, 34 de persoane cu functii de conducere din cadrul institutiilor publice.

In perioada de referinta, constatarile ANI au fost mentinute in 50 de cazuri, fie prin deciziile definitive si irevocabile ale instantelor, fie prin necontestarea raportului de evaluare.

Astfel, in 36 de cazuri au fost constatate situatii de incompatibilitati, in 13 cazuri situatii de conflicte de interese administrative, dar si un caz in care instantele de judecata au dispus confiscarea unei diferente nejustificate. Mai mult, instantele de judecata au dispus condamnarea la inchisoare cu suspendare sau cu executare in patru cazuri de fapte penale pe care ANI le-a inaintat organelor de cercetare penala.

In plus, intr-unul dintre cazurile in care instanta a constatat, printr-o decizie definitiva si irevocabila, existenta unei diferente nejustificate, ANI a dispus aplicarea interdictiei de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica.


(232 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

ANI a constatat in primele patru luni din acest an averi nejustificate de aproape un milion de euro | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.50813317298889 seconds.