Vineri, 29 Aprilie 2016 - 05:10 AM Aleg.RO: Valeriu Zgonea, „condamnat” cu executare. A avut soarta lui Mihai Viteazul: l-au decapitat!

Publicat de: ---

jurnalulnational LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO Vezi galeria foto (adsbygoogle = window .adsbygoogle || []).push({});

Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD cu unanimitate de voturi. De la executia de ieri au lipsit cele mai populare figuri din partid: Liviu Dragnea, Victor Ponta si Ion Iliescu. Pierderea carnetului de membru atrage dupa sine si pierderea fotoliului de presedinte al Camerei Deputatilor. De inlaturarea lui Zgonea ar putea profita fostul premier Victor Ponta, care este cotat cu mari sanse pentru preluarea functiei de al treilea om in stat.

Fara mila a fost executat Valeriu Zgonea, unul dintre cei mai vechi membri ai PSD. Niciun coleg nu a votat impotriva excluderii sale, nici macar finul sau de cununie, Claudiu Manda, liderul PSD Dolj. Liviu Dragnea, care i-a lasat pe locotenentii sai sa faca onorurile, el parasind sala la discutia despre excluderea lui Zgonea, anunta un sfarsit prost pentru cel care i-a fost secund in PSD, inca de la inceputul sedintei. „Mai puteti colabora cu domnul Zgonea?”, a fost intrebat presedintele PSD. „Categoric nu!”, a venit prompt sentinta. Imediat, furia rosie s-a dezlantuit impo-triva celui care e vazut in partid ca principala piedica pentru modificarile Codurilor Penale si vinovat pentru ca propovaduieste invataturile statului de drept printre pesedisti.

 

Un fleac, l-au ciuruit

În fata Comitetului Executiv, convocat statutar asa cum si-a dorit, Zgonea nu s-a dezis. A reluat discursul din ultimele zile despre obligatia lui Dragnea de a demisiona si a propus trei variante de interimari: Gabriela Firea, Mihai Tudose sau Mihai Fifor. Toti trei au refuzat. Ba chiar Firea i-a cerut lui Zgonea sa nu mai faca astfel de declaratii pentru ca ea nu saboteaza partidul, iar Liviu Dragnea este ales legitim de Congres. În plus, candidatul PSD la Primaria Capitalei a cerut sa se aplice sanctiunile din statut pentru ca Zgonea s-a plasat in afara parti-dului, au declarat pentru Jurnalul National, surse participante la sedinta. Au urmat cu discursuri similare Rovana Plumb, Paul Stanescu, Olguta Vasilescu si Catalin Radulescu. Toti acestia au propus excluderea si s-a votat in consecinta. „A fost ca pe vremea Inchizitiei. O decizie profund nedreapta. În loc sa plece el, plec eu”, a declarat Zgonea la finalul sedintei. Despre postul de presedinte al Camerei, acesta a spus ca nu demisioneaza si asteapta sa fie revocat. Dupa Paste insa, in prima sedinta de plen, se va intampla efectiv acest lucru. Cel care profita de alungarea lui Zgonea este fostul premier, Victor Ponta, absent de la sedinta de miercuri, dar dornic sa revina in linia intai. Ponta are sustinerea aproape unanima a deputatilor, insa Liviu Dragnea este cel care ar urma sa faca propunerea. Presedintele PSD sustine ca a avut o intalnire cu Ponta, insa nu i-a oferit sefia Camerei.

Ion Iliescu n-a vrut sange

Singurul care a incercat sa-l salveze pe Valeriu Zgonea a fost Ion Iliescu, alt mare absent de la CEx. Presedintele de onoare al PSD a transmis o scrisoare deschisa in care a facut apel la unitate si solidaritate in prag de alegeri. În plus, Iliescu a reafirmat ca nu este adeptul excluderilor, dar fara sa fie prezent in sala, indemnul sau la moderatie a fost ignorat. Planul pentru executia lui Zgonea a fost pus la cale dimineata in sedinte prelungite in diverse birouri ale fidelilor lui Dragnea. Varianta excluderii nu a fost prima optiune a social-democratilor. „Daca isi pune cenusa-n cap, poate-l iertam si scapa cu suspendare”, spuneau liderii partidului inainte de CEx. Cum Zgonea a insistat sa-i ceara demisia lui Dragnea, vocile din teritoriu s-au ridicat impotriva lui. Nu inainte insa de a-l reconfirma pe Dragnea in functia de lider suprem cu mandat de la CEx.

Ma uitam aseara la un documentar despre antilopele gnu care trec peste un rau. Masculul alfa sare in rau si, fara sa gandeasca, sar toate femelele dupa masculul alfa. Însa acel rau e plin de crocodili. Asa e PSD-ul astazi. Scapa cine poate!” Valeriu Zgonea, despre situatia din PSD

 


(247 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Valeriu Zgonea, „condamnat” cu executare. A avut soarta lui Mihai Viteazul: l-au decapitat! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28414607048035 seconds.