Marți, 12 Iulie 2016 - 05:12 AM Aleg.RO: Academia plagiatorilor. Urmeaza Toba si Oprea

Publicat de: ---

jurnalulnational GrigorePopescu (adsbygoogle = window .adsbygoogle || []).push({});

Acuzati ca si-au plagiat tezele de doctorat, ministrul de Interne, Petre Toba si fostul vicepremier Gabriel Oprea, sunt urmatoarii pe lista Consiliului National de Atestare a Diplomelor (CNATDCU). În cazul lor, decizia privind plagiatul va fi luata in perioada imediat urmatoare. În analiza Consiliului au intrat recent si doctoratele semnate de primarii Robert Negoita si Florentin Pandele.

Doctoratul ministrului de Interne, Petre Toba, se afla in prezent pe masa Comisiei de Stiinte militare din cadrul CNATDCU. În aceeasi situatie se afla si fostul lider al UNPR Gabriel Oprea, a carui lucrare de doctorat este analizata de Comisia de Stiinte juridice. În cazul lor, Consiliul va da verdictul in mai putin de o luna, dupa ce forul a cerut recent Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor in cazul fostului premier Victor Ponta. “Nu inteleg de ce a fost remaniat Curaj pentru ca nu a miscat povestea cu doctoratele mai repede. În schimb il mentin pe Toba care a plagiat mai ceva decat Ponta”, a comentat fostul presedinte Traian Basescu. “Potrivit unei analize realizate asupra tezei sale de doctorat, circa 250 de pagini din totalul de 390 sunt copiate ad-litteram din lucrari de specialitate sau din referate postate pe internet, fara utilizarea ghilimelelor”, sustine deputatul PNL Florin Secara, care i-a cerut ministrului Petre Toba sa-si dea demisia de onoare si sa renunte la titlul de doctor. Noul ministru al Educatiei, Mircea Dumitru, a explicat insa ca nicio persoana nu poate renunta de bunavoie la diploma de doctorat, iar decizia apartine in exclusivitate CNATDCU, in urma unei analize.

Toti “doctorii” Generalului

Fostul ministru de Interne Radu Stroe, fostul ministru al Apararii Mihai Stanisoara, procurorul general adjunct al Romaniei, Bogdan Licu, fostul ministru al Economiei, Mihai Tudose, fostul sef al Comisiei parlamentare pentru contrulul SIE, Romeo Raicu, fostul primar al Sectorului 2, Neculai Ontanu, nepoata lui Gabriel Oprea si fosta avocata a lui Victor Ponta, Loredana Radu, fosta secretara a lui Gabriel Oprea, Loredana Popescu si fostul consilier prezidential al lui Traian Basescu, Daniel Moldoveanu, au cerut sa renunte la doctoratele obtinute la Academia SRI. Lucrarile celor noua VIP-uri, cu exceptia lui Mihai Tudose, au fost coordonate de prof. univ. dr. Gabriel Oprea, iar acestia au cerut sa “scape” de doctorate dupa ce jurnalista Emilia Sercan i-a acuzat de plagiat in urma unor investigatii de presa. “Acum inteleg si disperarea cu care s-a incercat si inca se incearca spargerea contului meu de email sau a telefonului”, a acuzat Emilia Sercan.

Prof. univ. dr. Gabriel Oprea a anuntat ca se va retrage definitiv din viata politica dupa alegerile parlamentare


(90 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Academia plagiatorilor. Urmeaza Toba si Oprea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32117104530334 seconds.