Marți, 12 Iulie 2016 - 05:12 AM Aleg.RO: Theresa May, confirmata ca lider al Conservatorilor: Marea Britanie trebuie sa negocieze cel mai bun acord legat de Brexit

Publicat de: ---

Money.ro

Theresa May, care ii va urma miercuri lui David Cameron in functia de premier, a declarat luni ca vrea ca Marea Britanie 'sa negocieze' cel mai bun acord cu Uniunea Europeana privind Brexit-ul, relateaza AFP .

Theresa May: Marea Britanie trebuie sa negocieze cel mai bun acord cu UE in privinta Brexit-ului

Theresa May a fost confirmata ca invingatoare in cursa interna pentru conducerea Partidului Conservator si va fi instalata in scurt timp in functia de prim-ministru, a declarat luni presedintele comitetului conservator responsabil cu organizarea competitiei declansate de decizia lui David Cameron de a parasi sefia partidului si a guvernului, in urma votului prin care britanicii au hotarat iesirea tarii in Uniunea Europeana.

"Am primit confirmarea comitetului partidului si pot acum declara ca dna May a fost aleasa noul lider al Partidului Conservator, cu efect imediat", a declarat Graham Brady, in fata deputatilor conservatori.

"Prim-ministrul a indicat ca va merge la palat (Buckingham) pentru a-si prezenta demisia dupa sesiunea de intrebari de miercuri (din parlament), iar noul premier ar trebui sa intre in functie la foarte scurt timp dupa aceea", a mai precizat oficialul conservator.

Ea a subliniat ca si-a bazat campania din cursa pentru sefia Partidului Conservator si a executivului pe "nevoia de a negocia cel mai bun acord pentru Marea Britanie, care va iesi din UE, si de a stabili un nou rol pentru (tara) in lume".

Theresa May s-a declarat totodata 'onorata' ca a fost aleasa sa ii urmeze lui David Cameron ca lider al Partidului Conservator aflat la putere, potrivit DPA.

Ea a spus ca Marea Britanie "are nevoie de o viziune care sa lucreze pentru fiecare dintre noi", dupa ce referendumul de la 23 iunie pentru iesirea din UE a evidentiat diviziunile sociale, economice si politice.

"Brexit inseamna Brexit si vom face din el un succes", a dat ea asigurari, in pofida faptului ca a sustinut campania lui Cameron pentru ramanerea in blocul comunitar inaintea referendumului.

Theresa May a fost confirmata luni ca invingatoare in cursa interna pentru conducerea Partidului Conservator si urmeaza a fi instalata in functia de prim-ministru.

Premierul demisionar David Cameron a anuntat anterior luni ca Theresa May va fi prim-ministru al Marii Britanii incepand de miercuri.


(77 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Theresa May, confirmata ca lider al Conservatorilor: Marea Britanie trebuie sa negocieze cel mai bun acord legat de Brexit | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.27852177619934 seconds.