Miercuri, 13 Iulie 2016 - 05:30 AM ARTE: Expozitia interactiva "Moving van Gogh" la Castelul Cantacuzino: Operele pictorului olandez prind viata - FOTO

Publicat de: ---

AMOS News

Stelele, cerul si enigmaticele vartejuri din opera "Starry Night" a pictorului olandez Vincent van Gogh si celebra floarea-soarelui din compozitiile sale prind viata in expozitia interactiva "Moving van Gogh", la Castelul Cantacuzino din Busteni, incepand cu 15 iulie, unde o holograma a artistului ii va intampina pe iubitorii de arta .

Galeria de arta a Castelului Cantacuzino prezinta cea de-a patra sa importanta expozitie, "Moving van Gogh", ce cuprinde animatii, proiectii, instalatii audio-video si o holograma a marelui pictor olandez, fiind un proiect contemporan, care poarta vizitatorul intre granitele dintre real si imaginar.

Trei sali interactive, peste 300 de floarea-soarelui animate, ce vor dansa in ritmul pasilor vizitatorilor, si o holograma a lui van Gogh sunt doar cateva dintre elementele centrale ce pot fi descoperite in expozitia "Moving van Gogh", care se va incheia pe 16 octombrie.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_cultura_media.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalronjmfijfikt', {myMaster: 'hH_g8e0sl_htkeeHXgS1u57WLvJ5Xk_l4vg6BRACA5H.N7' });

"In cea de-a patra expozitie a Cantacuzino Castle Art Gallery vizitatorii se vor putea delecta cu un spectacol incredibil, un proiect indraznet, prin care aducem pentru prima data in Romania fantastica lume a lui van Gogh. Am conceput o inaugurare inovatoare, mai exact, incepand din 29 iunie, timp de 2 saptamani, iubitorii de arta s-au putut bucura de o colectie rara de 100 heliogravuri cu desene ale pictorului olandez, realizata in Olanda, in 1892", a declarat Kurt Neuschitzer, CEO al Zamora Estate.

Pe langa elementele artistice de high-tech, expozitia va pastra pana la finalul acesteia cele mai expresive si dinamice 40 de heliogravuri cu lucrarile lui van Gogh.

"Am putea numi expozitia «Moving van Gogh» o antiteza, intre vechi si nou, intre traditional si modern, intre realitate si imaginar, un proiect in care tehnologia se imbina perfect cu clasicul", a completat Kurt Neuschitzer.

Pentru o experienta alternativa, Cantacuzino Castle Art Gallery a creat zone speciale, in care, prin intermediul mai multor gadgeturi, vizitorii pot picta si pot recrea heliogravuri si opere celebre ale artistului.

Un alt element atractiv al expozitiei este reprezentat de Van Gogh-Thek, un spatiu special amenajat in care vor fi proiectate documentare despre viata si opera pictorului olandez Vincent van Gogh.

Conferinta de presa a expozitiei "Moving van Gogh" va avea loc vineri, 15 iulie, de la ora 11:00, la Castelul Cantacuzino din Busteni.

Cantacuzino Castle Art Gallery a luat fiinta in 2015, prima sa expozitie fiind dedicata pictorului spaniol Salvador Dali. Au urmat apoi lucrari grafice ale artistilor Pablo Picasso si Marc Chagall. Cele trei expozitii s-au bucurat de aprecierea publicului, fiind vizitate de peste 50.000 de persoane.

Castelul Cantacuzino a fost construit in 1911, la cererea printului Gheorghe Grigore Cantacuzino, monumetul devenit istoric fiind la inaugurarea sa una dintre cele mai moderne constructii din Europa. In 2010, Castelul a fost deschis spre vizitare si de atunci a devenit una dintre cele mai importante atractii de pe Valea Prahovei.

Citeste si: Regizorul Marian Crisan: La scenariul "Valea muta" (HBO) m-a atras tematica controversata - FOTO Citeste si: Un roman creeaza de 20 de ani, in creierul muntilor, o stare de emulatie, de bine, de chef de jazz - Cronica de Festival: Garana de jazz 2016 FOTO Citeste si: Interviu OMUL SI GANDUL: Lumea vedetelor vazuta de un designer de evenimente speciale Citeste si: VINTAGE by ZD: Nasterea, cresterea si destinul soselei Kiseleff - FOTO

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_cultura_media.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrollfoluegxf', {myMaster: 'hH_g8e0sl_htkeeHXgS1u57WLvJ5Xk_l4vg6BRACA5H.N7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_cultura_media.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrookohixkrsg', {myMaster: 'hH_g8e0sl_htkeeHXgS1u57WLvJ5Xk_l4vg6BRACA5H.N7' });


(382 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Expozitia interactiva "Moving van Gogh" la Castelul Cantacuzino: Operele pictorului olandez prind viata - FOTO | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.44696497917175 seconds.