Miercuri, 13 Iulie 2016 - 05:30 AM Aleg.RO: Demisie cu cantec la Downing Street 10

Publicat de: ---

7plus Autor: Tudor Borcea

Dupa ce a sustinut o declaratie de presa in care a informat ca postul de premier ii va reveni Theresei May, David Cameron a facut stanga imprejur si a dat sa intre in resedinta, uitand, fatalitate, ca microfoanele  erau deschise .

 

Dupa ce a incercat sa evite in zadar un Brexit, Cameron va intra cu siguranta in istorie ca primul premier britanic care-si anunta Exit-ul in timp ce fredoneaza un cantecel. Jurnalistul BBC Daniel Sandford a publicat un scurt material video in care se poate vedea cum David Cameron isi termina discursul pe tema demisiei sale si apoi se indreapta spre resedinta din 10 Downing Street. Apropiindu-se de usa de la intrare, Cameron a inceput brusc sa fredoneze un cantecel care parea a fi din desenele animate ?Winnie the Pooh?: ?Doo, doooooo, do, do?, apoi a adaugat ?Ei bine…bon? in momentul in care a intrat. Nu este prima data cand Cameron uita de microfoane deschise. Anul acesta, in cursul unei conversatii cu regina, arhiepiscopul de Canterbury si presedintele Camerei Comunelor, el a calificat Nigeria si Afganistal drept cele mai corupte tari din lume.

Cine este noua Doamna de Fier

Ministrul de Interne Theresa May, care va prelua astazi functia lui David Cameron, a stiut sa jongleze abil intre factiunile pro si anti Brexit din sanul Partidului Conservator pentru a aparea ca un candidat al consensului. Fundamental eurosceptica, ea a ales totusi, la inceputul anului, sa ramana fidela premierului Cameron si sa apere mentinerea Regatului in UE, dar cu minime servicii, continuand sa sustina limitarea imigratiei, tema favorita taberei pro Brexit, noteaza AFP. In ciuda experientei sale, cariera Theresei May nu a decolat decat dupa nominalizarea sa in functia de ministru de Interne, in mai 2010, pana atunci, in cadrul  a numeroase functii ocupate intre 1999 si 2010, May avand imaginea unui om politic ambitios si auster.

Incapatanare si putere de lucru

Pentru multi dintre colegii sai, May apare ca o femeie dificila, care stie ce vrea si nucedeaza sub presiunea nimanui, inflexibila. Insa aceste aparente defecte ar putea fi considerate avantaje in conditiile in care electoratul britanic inca respecta imaginea lui Margaret Thatcher. Un alt atu al Theresei May este o uriasa putere de munca, un punct important pentru viitoarele negocieri cu Bruxelles pentru iesirea Marii Britanii din UE, o separare ce se anunta extrem de complexa pe plan legal si administrativ. Pe de alta parte ,May este sustinuta si de membri cheie ai guvernului si de greii conservatorilor.

?O femeie teribil de dificila?

Insa succesoarea lui Cameron nu este genul de om politic care sa ambaleze publicul. Surasurile sale sunt crispate, nu-si intrerupe discursurile pentru a lasa loc de aplauze, nu agreeaza reuniunile. Apoi, May este cunoscuta si pentru insistenta de a controla si de a avea ultimul cuvant pe orice dosar sau subiect de lucru, multi din subordonatii  ei direct fiind inlocuiti sau parasindu-si posturile , ceea ce amplifica temerile cu privire la capacitatea sa de a coagula si a gestiona o echipa guvernamentala. ?Theresa este teribil de dificila?, a declarat recent deputatul conservator Kenneth Clarke. ?Jean-Claude Juncker va afla primul?, a adaugat el. Fiica unui pastor anglican, Theresa May s-a nascut in 1 octombrie 1956 la Eastbourne (sud-est). A studiat georgafia la Oxford si a lucrat scurt timp la Banca Angliei, inainte de a-si incepe cariera politica, in 1986.

Cameron pleaca, Larry ramane

Demisia lui Cameron nu va atrage dupa sine si inlocuirea unuia din cei mai fideli lucratori din Downing Street nr. 10, si anume celebrul motan Larry. ?Motanul se afla in exercitiul unei misiuni  care tine de serviciul public si nu-i apartine lui David Cameron. Va ramane aici?, a declarat purtatorul de cuvant al Cabinetului ministrilor. Larry lucreaza pentru guvernul britanic din 2011, felina fiind numita drept vanator oficial de soareci la resedinta primului-ministru britanic.

Merkel cere Londrei sa clarifice ?rapid? situatia

?Regatul Unit trebuie sa aduca clarificari imediate cu privire la cum vrea sa modeleze viitoarele relatii cu UE?, a declarat Merkel, la Berlin. Ea a estimat ca votul in favoarea Brexit constituie ?o ruptura amara?, dar ca Uniunea Europeana ?este suficient de puternica pentru a suporta aceasta?, insistand asupra faptului ca guvernul britanic trebuie sa notifice intentia de a parasi blocul comunitar inainte de orice alta procedura, noteaza AFP. O clarificare a relatiilor Regatului Unit cu UE da speranta in randurile a numerosi parteneri europeni ca Londra ar putea sa puna capat acestei perioade de incertitudine si sa-si formuleze cererea de iesire din UE cat mai rapid.

. var venus30601 = { 'blockId': 30601, 'async': true }; (function (w, d, o, t) { o.send = function () { (o.queue = o.queue || []).push(arguments); }; var s = d.createElement(t); if (o.async) s.async = 1; s.src = 'http://block.s2block.com/rotator/30601.js'; var i = d.getElementsByTagName(t)[0]; i.parentNode.insertBefore(s, i); o.send('pageview'); })(window, document, venus30601, 'script');


(97 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Demisie cu cantec la Downing Street 10 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.325523853302 seconds.