Joi, 14 Iulie 2016 - 05:32 AM Aleg.RO: Republica Moldova vrea sa interzica programele informative ale tarilor non-UE. Cum a reactionat Rusia

Publicat de: ---

Antena 3

Moscova reactioneaza la intentia deputatilor din Republica Moldova de a interzice stirile, emisiunile de dezbateri politice si cele cu caracter militar retransmise din Federatia Rusa . Ministerul rus de Externe califica initiativa drept un gest neprietenesc. În replica, deputatii de la Chisinau spun ca Parlamentul tarii nu este obligat sa ceara permisiunea niciunui alt stat pentru deciziile pe care le ia, potrivit stiri.tvr.ro.

Potrivit noilor modificari operate la Codul Audiovizualului, pe teritoriul tarii nu vor putea fi retransmise programe informative sau de analiza ce provin din statele care nu sunt membre ale Uniunii Europene sau din cele care nu au ratificat Conventia Europeana privind televiziunea transfrontaliera. Federatia Rusa nu a ratificat documentul, ceea ce inseamna ca pe teritoriul tarii nu vor mai fi difuzate stirile, emisiunile de dezbateri cu caracter politic sau militar realizate in Rusia.

La scurt timp dupa aprobarea modificarilor Codului Audiovizual, Ministerul rus de Externe a emis un comunicat prin care califica gestul drept unul neprietenesc, in contextul alegerilor prezidentiale din R. Moldova.

Deputatii de la Chisinau califica reactia Moscovei drept o imixtiune. Ei subliniaza ca modificarile operate in Codul Audiovizualului nu restrang activitatea radiodifuzorilor din tara, ci au doar scopul de a proteja cetatenii de propaganda rusa.
 


(208 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Republica Moldova vrea sa interzica programele informative ale tarilor non-UE. Cum a reactionat Rusia | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29587316513062 seconds.