Joi, 14 Iulie 2016 - 05:32 AM Aleg.RO: De ce este Traian Basescu ?El Lider Maximo?

Publicat de: ---

7plus Autor: Valentin Boeru

Miscarea lui Basescu, ca PMP si UNPR sa fuzioneze, abia acum se vede mai limpede . In timp ce liderii partidelor calca apa cu declaratiile lor, un lucru este cat se poate de clar: Traian Basescu a incalecat scena politica, aratand cine este liderul Opozitiei.

 

Cand isi pune ceva in cap, Basescu nu da inapoi

De ce acum si nu altadata? Simplu: PSD se afla in vesnica lui stare de adormire, caci la el vigilenta apare doar cand e vorba de tras sfori la alegerile interne. Apoi, PNL tocmai respinsese ideea de a face o alianta cu UNPR. Cuplul comico-politic Gorghiu-Blaga s-a retras la taina si a iesit cu propunerea de a merge pe propria mana la alegeri. Si asa a ramas, acceptat si votat. Animalul politic din Basescu a adulmecat momentul si, profitand de somnolenta si suficienta pesedista, dar si de ingamfarea, aroganta si eterna bajbaiala penelista, a iesit la atac. Rezultatul a fost pe masura. A pus mana pe o intreaga infrastructura: sedii, birouri si retele de partid bine construite si coordonate. Si-a mai bagat in desaga si noua senatori si 25 de deputati adusi de UNPR ca zestre, alaturi de peste 1.000 de consilieri locali. Ce l-a costat? Un fleac! PMP a daruit masa cu un post de presedinte executiv pentru Valeriu Steriu si doua posturi de vicepresedinti in cadrul PMP, care si-a pastrat numele, sigla si imnul.

Cine urmeaza

Pofta de marire a lui Basescu este greu de satisfacut. E drept ca se simte alt om dupa prima lovitura, dar nu e de ajuns. Visul lui de-o viata este sa acapareze PNL, sa-l ingenuncheze si sa si-l treaca in panoplie. Pare science-fiction, dar, cine il cunoaste, stie ca ambitiile lui sunt foarte mari si ca nu se da in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopul. Coincidenta sau nu, tocmai acum, Ilie Bolojan, secretar general al PNL, cere ca pana la alegerile parlamentare sa se desemneze presedintele unic al partidului. Iar asta inseamna un congres, la care nu este exclus sa vedem cum din PNL dispar bucati mari, caci fostul PDL nu are dragalasenii sau iubiri prea multe cu liberalii de rit vechi. Altfel spus, fostii tovarasi de arme ai lui Basescu se intorc la patria muma, alaturi de el. Nici ALDE nu are motive sa se simta prea bine, caci liberalii pe care Tariceanu pusese ochii ar putea schimba, si ei, tabara, trecand la PMP-ul de stil nou. Chiar daca nu e de crezut asa ceva, sa nu uitam ca tradarea si arivismul politic fac parte din gena partidelor si nu trebuie decat zgandarita nitel. Deci?

Liberalii au ajuns aliatii lui Basescu

Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, afirma ca ?nu condamna fuziunea dintre PMP si UNPR, dar ca PNL va analiza daca protocolul incheiat la nivel national cu UNPR se mentine?. Si asta pentru ca in teritoriu s-au incheiat unele aliante cu UNPR pentru realizarea majoritatii in consiliie judetene, iar acum, dupa fuziunea acestuia cu PMP, liberalii devin, practic, aliatii lui Basescu.

Munca lui Oprea a ajuns zestrea PMP

Fostul lider UNPR, Gabriel Oprea, a declarat ca nu a avut niciun rol in fuziunea UNPR-PMP. Mai mult, condamna decizia luata de fostii sai colegi. “(…) aceasta decizie nu reflecta opiniile mele. Personal, imi pare rau ca proiectul UNPR, ca partid de sine statator, dispare (…) Imi pare rau ca munca mea si a multor colegi se transforma in zestrea unei fuziuni de conjunctura?, a comentat Gabriel Oprea pe Facebook.

Basescu scufunda partidele

Copresedintele PNL Alina Gorghiu apreciaza ca noul partid rezultat din fuziunea PMP-UNPR nu va intra in Parlament. ?Eu cred ca aceasta formatiune nu va face pragul electoral de 5% pentru a intra in Parlament”, a declarat ea la RFI. ? In acest moment, Basescu nu mai tine la suprafata partidele, ci le scufunda!?, a precizat ea ironic.

 

. var venus30601 = { 'blockId': 30601, 'async': true }; (function (w, d, o, t) { o.send = function () { (o.queue = o.queue || []).push(arguments); }; var s = d.createElement(t); if (o.async) s.async = 1; s.src = 'http://block.s2block.com/rotator/30601.js'; var i = d.getElementsByTagName(t)[0]; i.parentNode.insertBefore(s, i); o.send('pageview'); })(window, document, venus30601, 'script');


(86 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

De ce este Traian Basescu ?El Lider Maximo? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.36082792282104 seconds.