Joi, 14 Iulie 2016 - 05:32 AM Aleg.RO: Valer Dorneanu, ales presedinte al Curtii Constitutionale: "Am vrea sa fim arbitru constitutional, pentru ca unii ne-au transformat in arbitru de ring"

Publicat de: ---

AMOS News

''Am fost ales cu majoritate de voturi'', a declarat Valer Dorneanu la finalul sedintei CCR . Livia Stanciu a fost contracandidatul lui Dorneanu, ea obtinand trei voturi, iar noul presedinte sase, au declarat surse din CCR pentru MEDIAFAX.

''Cred ca ai mei colegi au avut in vedere experienta mea, calmul meu, spiritul meu conciliant si faptul vom reusi impreuna sa ducem prestigiul acestei institutii care este un pilon al statului de drept mai departe facand tot ceea ce trebuie prin utilizarea experientei noastre de peste 25 de ani deja si prin aducerea unui suflu nou, prin contributia celor nou veniti. Am convenit ca o sa formam impreuna o echipa, sa pastram nivelul si prestigiul Curtii Constitutionale, vrem ca intr-adevar aceasta institutie sa fie acel templu care pastreaza biblia natiunii care este Constitutia'', a declarat Dorneanu dupa alegerea sa ca presedinte al CCR.

El a subliniat ca asteapta sa coopereze foarte bine cu institutiile statului, de la care isi doreste ''sa nu mai transforme Curtea Constitutionala in acel loc in care sa trimita toate neintelegerile si toate conflictele care exista pe plan politic''.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

''De rolul de arbitru nu ne putem departa, dar n-am vrea sa fim arbitru de ring, am vrea sa fim arbitru constitutional. Ca unii ne-au transformat in arbitru de ring'', a adaugat Dorneanu. Intrebat daca se refera la fosta conducere, noul presedinte al CCR a replicat: ''Am spus ce trebuia spus''.

Dorneanu a refuzat sa precizeze daca a avut contracandidati, reluand declaratia ca a fost ales cu majoritate de voturi si ca judecatorii au convenit sa formeze o echipa.

''Eu zic ca aici au fost voturi strict personale, profesionale si umane. Cei care venim aici, dupa modelul francez, avem o clauza de ingratitudine fata de cei care ne-au propus. Fie ca ne-a propus presedintele, fie ca ne-a propus Senatul sau Camera Deputatilor, aici suntem judecatori ai Curtii Constitutionale obligati sa respectam Constitutia si sa impunem respectul ei, fara niciun fel de influenta si asteptam acel climat politic in care sa nu existe nici macar incercari de influenta asupra activitatii Curtii Constitutionale'', a subliniat el.

Mandatului lui Dorneanu in fruntea CCR este de 3 ani.

Valer Dorneanu a fost ales in 2013 judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei din partea Camerei Deputatilor, la propunerea PSD. Anterior a fost adjunct al Avocatului Poporului (in perioada 2010-iunie 2013 ) si secretar general adjunct Camera Deputatilor, intre aprilie 2009 si octombrie 2010. Dorneanu a ocupat si functia de presedinte al Camerei Deputatilor, timp de patru ani (2000-2004).

  Citeste si: Cei trei noi judecatori ai Curtii Constitutionale au depus juramantul. Marian Enache a uitat sa semneze juramantul, insa s-a intors pentru a se achita de obligatie - FOTO/VIDEO

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(167 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Valer Dorneanu, ales presedinte al Curtii Constitutionale: "Am vrea sa fim arbitru constitutional, pentru ca unii ne-au transformat in arbitru de ring" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.42430186271667 seconds.