Joi, 14 Iulie 2016 - 05:32 AM Aleg.RO: Valer Dorneanu a fost ales presedinte al Curtii Constitutionale

Publicat de: ---

Antena 3

Valer Dorneanu a fost ales miercuri presedinte al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), pentru un mandat de trei ani .

”Am fost ales cu majoritate de voturi”, a spus Valer Dorneanu.

Tot miercuri, aparuse informatia pe surse ca presedintele Klaus Iohannis ar sustine-o pe fosta sefa a ICCJ Livia Stanciu pentru aceasta functie

Valer Dorneanu a fost propunerea PSD pentru aceasta functie.

Dorneanu a spus ca se asteapta ca CCR sa aiba o cooperare buna cu celelalte institutii ale statului. 

"Asteptam sa cooperam foarte bine cu celelalte institutii ale statului, asteptam de la ele sa nu mai transforme Curtea Constitutionala in acel loc in care sa trimita toate neintelegerile si toate conflictele care exista in plan politic", a afirmat Dorneanu. 

El nu a dorit sa spuna daca a avut un contracandidat, subliniind ca voturile au fost "strict personale, profesionale si umane", potrivit agerpres.ro.

Alegerile pentru sefia CCR s-au desfasurat cu usile inchise, in noua componenta, dupa ce Livia Stanciu, Attila Varga si Marian Enache au depus juramantul la Palatul Cotroceni

Valer Dorneanu a condus ca interimar Curtea Constitutionala, dupa ce, in luna iunie, a expirat mandatul de presedinte al lui Augustin Zegrean. 

Curtea Constitutionala este formata din noua judecatori numiti pentru un mandat de noua ani, trei fiind desemnati de Camera Deputatilor, trei - de Senat si trei - de presedintele Romaniei. 

CCR are un presedinte ales prin vot secret, pentru o perioada de trei ani, cu majoritatea voturilor judecatorilor. Pentru alegerea presedintelui, fiecare grupa de judecatori numiti de Camera Deputatilor, de Senat si de presedintele Romaniei poate propune o singura candidatura. Daca la primul tur de scrutin niciun candidat nu intruneste majoritatea voturilor, se va proceda la al doilea tur de scrutin intre primii doi clasati sau trasi la sorti, daca toti candidatii obtin acelasi numar de voturi.

În 2013, Valer Dorneanu a fost ales judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei din partea Camerei Deputatilor, la propunerea PSD, pentru un mandat de noua ani. Anterior a fost adjunct al Avocatului Poporului (in perioada 2010 - iunie 2013 ) si secretar general adjunct Camera Deputatilor, intre aprilie 2009 si octombrie 2010.

Dorneanu a ocupat si functia de presedinte al Camerei Deputatilor, timp de patru ani (2000-2004).

 


(137 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Valer Dorneanu a fost ales presedinte al Curtii Constitutionale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33033895492554 seconds.