Joi, 06 Octombrie 2016 - 05:45 AM Aleg.RO: Adrian Gurzau, la Directia Nationala Anticoruptie

Publicat de: ---

Antena 3

Deputatul Adrian Gurzau s-a prezentat miercuri la DNA in dosarul in care plenul Camerei Deputatilor a decis marti ca acesta poate fi arestat preventiv . Adrian Gurzau a stat la audieri aproximativ 30 de minute, apoi a plecat.

Cel mai probabil in cursul zilei de astazi, procurorii vor cere arestarea lui dupa ce ieri au obtinut avizul Parlamentului.

Deputatul este acuzat ca ar fi intervenit la prim-vicepresedintele ASF, Cornel Gheorghe Coca Constantinescu pentru a salva Carpatica Asigurari de la insolventa, desi compania nu luase masurile de recapitalizare necesare cu peste 100 de milioane de euro.

Acest lucru i-a afectat pe clientii Carpatica. Potrivit DNA, in schimbul interventiei sale, Gurzau ar fi obtinut un contract generos din partea Carpatica, de peste 270 de mii de euro.

Pe 27 septembrie, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea si referatul pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Adrian Gurzau, acuzat de trafic de influenta in dosarul Carpatica Asig.

Potrivit DNA, in dosar exista date si probe din care rezulta ca deputatul Gurzau ar fi comis fapte de coruptie.

Deputatii au decis, marti, ca Adrian Gurzau poate fi arestat, dupa ce, anterior, cererea de retinere a fost respinsa din lispa de cvorum.


(127 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Adrian Gurzau, la Directia Nationala Anticoruptie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29345393180847 seconds.