Joi, 06 Octombrie 2016 - 05:45 AM Aleg.RO: Iohannis a vorbit cu Kovesi despre acuzatiile de plagiat. „Nu cred ca trebuie sa vorbim de o demisie”

Publicat de: ---

libertatea

Presedintele Klaus Iohannis a spus miercuri ca a discutat cu Laura Codruta Kovesi despre acuzatiile de plagiat si a spus ca nu se pune probleme unei demisii a sefei DNA .

„Am vorbit scurt cu doamna Kovesi, insa nu cred ca este ceva special de comunicat aici. Am intrebat-o cum vede acele acuzatii, mi-a reiterat ca domnia sa nu se simte vinovata cu nimic si atunci am plecat destul de lamurit din discutie. Nu cred ca trebuie sa vorbim de o demisie atata vreme cat nu a existat niciun indiciu ca ar fi plagiat. In masura in care lucrurile iau o alta turnura, se poate discuta”, a spus Iohannis.

Totodata, seful statului a spus ca Parchetul instantei supreme trebuie sa rezolve „foarte repede” dosarul privind acuzatiile de plagiat care o vizeaza pe Laura Codruta Kovesi. Citeste si...I-a refuzat cererea in casatorie pentru ca era prea sarac. Ce s-a intamplat 10 ani mai tarziu este o adevarata lectie de viata

„Parchetul General trebuie sa rezolve foarte repede aceasta speta si l-am rugat ca in timpul atributiei sa se ocupe ca aceste cercetari sa fie facute cu celeritate”, a declarat Iohannis, potrivit News.ro.

Pe 27 septembrie, Sebastian Ghita a facut un autodenunt la Parchetul General, in care a spus ca el si mai multi demnitari au falsificat si masluit raportul tehnic de expertiza prin care s-a stabilit ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, nu a plagiat in teza de doctorat.

„Eu si alti demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date si informatii pe care vreau sa le aduc la cunostinta procurorilor de la Parchetul General. Am facut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruta Kovesi pentru ca, in acel moment, cu totii credeam ca face bine Romaniei”, a spus Sebastian Ghita.

Acuzatiile deputatului au fost negate vehement de sefa DNA, care a spus ca nu a plagiat si a publicat pe site-ul Ministerului Public pagini din teza sa de doctorat.

„Teza mea este corecta, este o teza pe care am muncit-o, am lucrat sapte ani la acest doctorat. Am multe articole publicate (
) pe care eu le-am indicat in teza. Cine are indoieli cu privire la corectitudine nu are decat sa faca sesizare. (
) Cine contesta sa vina cu probe si sa faca sesizare”, a spus Kovesi.

La doua zile dupa autodenuntul lui Ghit, procurorii au decis deschiderea unui dosar penal in rem pentru instigare la fals intelectual in dosarul constituit ca urmare a autodenuntului deputatului.


(199 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Libertatea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Libertatea:

Iohannis a vorbit cu Kovesi despre acuzatiile de plagiat. „Nu cred ca trebuie sa vorbim de o demisie” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.2822380065918 seconds.