Joi, 06 Octombrie 2016 - 05:45 AM Aleg.RO: Veste buna pentru toti romanii care muncesc mai mult de 6 ore pe zi

Publicat de: ---

libertatea

Angajatii care lucreaza mai mult de 6 ore ar putea avea pauze de masa de cel putin 60 de minute si cantine sau sali de mese, potrivit unor proiecte de lege depus, la Senat, de deputatul PSD Andrei Valentin Sava .

"In cazurile in care durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 6 ore, salariatii au dreptul la o pauza de masa, cu o durata de cel putin 60 de minute, dupa minim 4 ore consecutive de munca si maxim 6 ore, precum si la alte pauze de recreere a caror durata si frecventa sunt stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern", prevede proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii, depus de deputatul PSD Andrei Valentin Sava.

Potrivit Mediafax, initiatorul proiectului de lege sustine in expunerea de motive ca "dupa 6 ore de munca, randamentul fiecarui angajat scade, iar aportul alimentar este vital pentru revigorarea organismului".

Angajatorii trebuie sa fie din ce in ce mai responsabili in relatia cu angajatii si sa se preocupe de asigurarea unor conditii sanatoase de munca, sustine initiatorul in expunerea de motive a proiectului de lege.

"Pauza de masa este un element cheie in acest context. Pauzele au rolul de a deconecta angajatul de stres si pot contribui la o stare mai buna a angajatului si un randament mai mare", sustine Sava.

Deputatul PSD propune si modificarea Codului Muncii pentru ca orice companie cu peste 100 de angajati, companiile de productie, precum si cele care presupun lucrul in medii solvente si toxice, indiferent de numarului de angajati, sa fie obligate sa puna la dispozitia angajatilor sai, cantine, sali de mese sau chicinete pentru servirea mesei in timpul pauzei de masa, in conditii de igiena si sanatate, potrivit unui alt proiect de lege depus la Senat.

Citeste si: JOBUL ANULUI 2016 pentru barbati. Cerinta deosebita: Sotia trebuie sa fie de acord cu noua viata


(126 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Libertatea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Libertatea:

Veste buna pentru toti romanii care muncesc mai mult de 6 ore pe zi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32542014122009 seconds.