Joi, 06 Octombrie 2016 - 05:45 AM Aleg.RO: Claudia Tapardel reclama catre institutiile europene declaratiile denigrante la adresa romanilor din UK

Publicat de: ---

jurnalulnational George Tiugea Wikimedia Commons (adsbygoogle = window .adsbygoogle || []).push({});

Eurodeputata PSD Claudia Tapardel a luat astazi o pozitie ferma impotriva declaratiilor denigrante si xenofobe care au fost facute in ultima vreme la adresa romanilor din Marea Britanie. Raspunzand unor comentarii facute in aceste zile de catre Owen Paterson, deputat din partea Partidului Conservator si fost ministru al Agriculturii, potrivit caruia cetatenii romani sunt incapabili sa foloseasca telefonul mobil, dar se pricep sa culeaga capsuni, eurodeputata a reamintit faptul ca lucratorii din tarile est europene au contribuit semnificativ la cresterea economica a Marii Britanii.

„Declaratiile facute de Owen Paterson, precum si altele vehiculate in ultima vreme, sunt inadmisibile in Europa anului 2016 si exprima o lipsa profunda de cunoastere a fenomenului migratiei si a libertatilor europene. Departe de a fi o povara pentru sistemul britanic sau o competitie neloiala pentru localnici, lucratorii din tari precum Romania si Bulgaria au adus plusvaloare economiei britanice.”

În contextul in care liderii politici din Marea Britanie si celelalte state membre se intrec in declaratii de fronda inainte de inceperea negocierilor pentru Brexit, eurodeputataTapardel solicita institutiilor europene sa ia masuri de protectie a tuturor cetatenilor europeni care muncesc cinstit in Regatul Unit.

„Negocierile care vor incepe se prefigureaza a fi extrem de dure si de aceea este important ca toate partile sa pastreze o atitudine constructiva si de fair play. Nu avem nimic de castigat daca lansam insulte unii catre ceilalti. Pentru a intampina astfel de declaratii, dar si posibile abuzuri pe viitor, consider ca institutiile europene trebuie sa fie active in apararea intereselor tuturor europenilor care lucreaza in acest moment in Marea Britanie. Fie ca vorbim de muncitori in agricultura sau de doctori, arhitecti si studenti, Uniunea Europeana are obligatia de a asigura un cadru in care toti lucratorii sa se simta protejati si nu abuzati sau jigniti.”

Ca replica pentru declaratiile politicianului britanic cu privire la abilitatile tehnologice ale romanilor, Tapardel a facut trimitere atat la succesul cetatenilor nostri in Silicon Valley, cat si in hub-urile din tara.

„Nu stiu pe ce se bazeaza acest politician cand face astfel de afirmatii ofensatoare, dar o scurta cautare pe internet il va lamuri ca romanii nu numai ca stiu sa foloseasca telefoane inteligente, dar stiu si sa creeze tehnologia din spatele lor. În Romania se poate observa in aceasta perioada un boom in zona de tehnologie si start-up-uri, iar Silicon Valley este de mai multa vreme o destinatie de top pentru specialistii romani. Îmi doresc ca pe viitor, declaratiile politicienilor sa fie bazate pe un minim de dovezi si sa se concentreze pe politici publice, nu pe atacuri la adresa altor state”.

 


(121 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Claudia Tapardel reclama catre institutiile europene declaratiile denigrante la adresa romanilor din UK | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30599904060364 seconds.