Joi, 06 Octombrie 2016 - 05:45 AM Aleg.RO: Viktor Orban a aprobat venirea in Ungaria a 10.000 de chinezi bogati, in timp ce respinge refugiatii: "Este vorba de un sistem de succes"

Publicat de: ---

adevarul

O schema pentru "garantarea dreptului la rezidenta" lansata in anul 2013 a atras in Ungaria mii de oameni de afaceri chinezi care vor sa se bucure de aerul mai curat, de oportunitati educationale si de ritmul de viata mai relaxat din Europa .

"Este vorba de un sistem de succes, intrucat aduce bani in Ungaria, niciun cent nu iese din Ungaria", a declarat Viktor Orban in Parlament, raspunzand la intrebari ale deputatilor din opozitie.

Yan Ding, care a venit la Budapesta cu sotia si fiica in aprilie 2015, este reprezentativ pentru cei aproape 10.000 de chinezi care s-au mutat in Ungaria prin acest sistem. Dupa ce a vandut proprietati mostenite de la parinti, Ding, nascut in Beijing, a achizitionat garantii in valoare de 300.000 de euro care permit familiei lui sa locuiasca in Ungaria cel putin cinci ani.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_externe.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroxkksotirij', {myMaster: '_P_s98FhTTyIEIjNt7SWWEbkj2Tw6w8vh93kJe5DSy7.77' });

"Am venit aici nu neaparat pentru mine, ci pentru educatia fiicei mele, pentru viitorul ei" intr-un stat membru al Uniunii Europene, a declarat cetateanul chinez.

"In China, economia se dezvolta rapid, dar poluarea este intensa, iar orasele se extind atat de repede incat copiii nu vor primi educatia pe care ne-am dori-o", argumenteaza el. In Ungaria, in clase sunt in medie 25 de elevi, el afirmand ca sunt mult mai putini decat in China.

Participantii la schema ungara de acordare a dreptului de rezidenta trebuie sa plateasca garantia de 300.000 de euro si 50.000 de euro agentiei care proceseaza aplicatia. Dupa cinci ani, recupereaza cei 300.000 de euro si mentin dreptul de locui in Ungaria.

Sisteme asemanatoare sunt implementate in alte tari ale Uniunii Europene. In Ungaria, cei mai multi dintre imigrantii bogati care au primit drept de rezidenta sunt cetateni chinezi.

Guvernul Viktor Orban se opune vehement venirii imigrantilor extracomunitari in Uniunea Europeana, argumentand ca persoanele din Orientul Mijlociu si Africa prezinta riscuri de securitate. Orban vrea sa modifice Constitutia Ungariei pentru a nu permite acceptarea refugiatilor distribuiti prin sistemul cotelor impus de Uniunea Europeana. Referendumul organizat de Ungaria pe aceasta tema a respins schema UE de relocare a refugiatilor, dar nu a fost validat din cauza prezentei slabe la vot.

Citeste si: Guvernul polonez nu va adopta proiectul de lege pentru interzicerea completa a avortului Citeste si: Doi politisti, injunghiati la Bruxelles, intr-un posibil atac terorist Citeste si: Bombardiere ruse, interceptate dupa ce s-au apropiat de spatiul aerian a patru tari europene Citeste si: Amenintare cu bomba, in Bruxelles. Circulatia trenurilor a fost suspendata / UPDATE: Alarma a fost falsa - FOTO, VIDEO Citeste si: Amenintare cu bomba, in Bruxelles. Circulatia trenurilor a fost suspendata / UPDATE: Alarma a fost falsa - FOTO, VIDEO Citeste si: Rusia trimite in Mediterana nave echipate cu rachete Kalibr apartinand Flotei din Marea Neagra Citeste si: Raiduri aeriene israeliene in Fasia Gaza, dupa un atac cu racheta efectuat de palestinieni Citeste si: Un barbat a initiat o campanie de pedepsire a politicienilor care au mintit cu privire la Brexit. Ce vrea sa faca cu banii stransi din donatii

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_externe.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroplcppmjsmd', {myMaster: '_P_s98FhTTyIEIjNt7SWWEbkj2Tw6w8vh93kJe5DSy7.77' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_externe.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrosklimppnri', {myMaster: '_P_s98FhTTyIEIjNt7SWWEbkj2Tw6w8vh93kJe5DSy7.77' });


(167 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Viktor Orban a aprobat venirea in Ungaria a 10.000 de chinezi bogati, in timp ce respinge refugiatii: "Este vorba de un sistem de succes" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31028318405151 seconds.