Joi, 06 Octombrie 2016 - 05:45 AM Aleg.RO: Nepotul lui Vasile Blaga, pe listele PNL la alegerile parlamentare

Publicat de: ---

adevarul

Nepotul lui Vasile Blaga se afla pe listele PNL la alegerile parlamentare, in Timis, potrivit Romania TV . Este vorba despre rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

Foto: gandul.info

La finalul lunii septembrie, conducerea PNL Timis a anuntat ca s-a stabilit lista candidatilor la alegerile parlamentare din 11 decembrie, dar si ordinea pe aceste liste.Primul la Senat era Vasile Blaga, iar lista pentru Camera Deputatilor era deschisa de rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea. Cei doi sunt originari din Bihor, iar intre ei exista un grad de rudenie, potrivit Romania TV.Pentru ca fostul copresedinte PNL, Vasile Blaga, este cercetat pentru trafic de influenta, locul lui a ramas vacant. Conducerea PNL Timis va trebui sa anunte, in perioada urmatoare, cine va ocupa aceasta pozitie.

Vasile Blaga se afla sub control judiciar in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta. Acesta este acuzat de primirea in mod repetat, in perioada 2011 — 2012, in trei randuri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum si de la Gheorghe Stefan a sumei de 500.000 euro, despre a caror provenienta avea cunostinta.Procurorii sustin ca, in 2009, in PDL, a existat o intelegere vadita intre persoane cu functii de conducere — secretarul general Vasile Blaga si vicepresedintele Gheorghe Stefan—, in sensul obtinerii de bani pentru partid."Potrivit intelegerii, acest lucru urma sa fie realizat prin numirea, cu ajutorul ministrilor desemnati politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor nationale si institutiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul carora sa se procedeze la atribuirea unor contracte de achizitie publica unor firme dispuse sa 'cotizeze' pentru formatiunea politica din care cei doi faceau parte. In acest sens, suspectul Stefan si-a folosit in mod direct influenta detinuta in mediul politic si a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort sa numeasca la conducerea unei companii nationale din domeniul energiei o anumita persoana", precizeaza DNA.Procurorii au constatat ca respectiva persoana fusese agreata de Gheorghe Stefan si Vasile Blaga si a fost dispusa sa contribuie — indirect — la finantarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferentiala a unor contracte de achizitie publica unor diverse societati indicate.


(162 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Nepotul lui Vasile Blaga, pe listele PNL la alegerile parlamentare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33169102668762 seconds.