Joi, 06 Octombrie 2016 - 05:45 AM Aleg.RO: Klaus Iohannis: Am vorbit scurt cu Kovesi, nu se simte vinovata cu nimic. Ce i-a cerut presedintele procurorului general

Publicat de: ---

jurnalulnational

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca a discutat cu procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, despre posibilul plagiat in cazul lucrarii sale de doctorat, aratand ca nu are motive de ingrijorare si ca Parchetul General trebuie sa rezolve foarte repede aceasta speta .

Klaus Iohannis a fost prezent miercuri seara la gala de deschidere a stagiunii 2016 a Filarmonicii "George Enescu", de la Ateneul Roman.

"Am vorbit scurt cu doamna Kovesi, insa nu cred ca este ceva special de comunicat aici. Am intrebat-o cum vede acele acuzatii, mi-a reiterat ca domnia sa nu se simte vinovata cu nimic si atunci am plecat destul de lamurit din discutie. Nu cred ca trebuie sa vorbim de o demisie atata vreme cat nu a existat niciun indiciu ca ar fi plagiat. In masura in care lucrurile iau o alta turnura, se poate discuta", a spus seful statului.

El a precizat ca Parchetul General trebuie sa rezolve foarte repede aceasta speta. "In aceasta chestiune am avut o discutie cu procurorul general pe care l-am rugat ca, in virtutea atributiilor domniei sale, sa se ocupe ca aceasta cercetare sa se faca cu celeritate", a subliniat Iohannis.

Laura Codruta Kovesi se afla in centrul unui scandal care este in prezent cercetat de Parchetul General, dupa ce deputatul Sebastian Ghita a depus un autodenunt in care spune ca a participat in mod direct la falsificarea unui raport privind un eventual plagiat in teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, in 2012. Ghita a explicat ca a facut acel gest inainte de a fi membru al Parlamentului Romaniei, din dorinta de a o ajuta pe Kovesi, cu care avea la acea vreme o relatie de prietenie.

Incidente la Ateneu

La gala de deschidere a stagiunii 2016 a Filarmonicii "George Enescu" publicul a avut intrare libera, astfel ca din cauza numarului mare de oameni venit sa asiste la repetitia generala au avut loc si incidente. Oamenii s-au imbulzit la intrare, insa accesul le-a fost permis doar in limita locurilor disponibile. "Am facut posibil accesul tinerilor, copii de la liceele de muzica, intrarea fiind libera. Cand sala s-a umplut, accesul a fost restrictionat. Sala are 800 de locuri, culoarele vor fi pentru un joc de scena al membrilor corului, solistii circula pe aceste culoare, omul si locul si nu a putut sta nimeni in picioare, cum se mai sta pe scari. Organizatorii si ceilalti factori de decizie au anuntat ca sala s-a umplut, usile s-au inchis si s-a dat drumul la concert. Suntem onorati ca dl presedinte a venit la repetitia generala, se comporta ca un spectacol definitivat, dar nu are nimic de-a face prezenta presedintelui cu faptul ca Ateneul nu are mai mult de 800 de locuri", a explicat un reprezentant al Ateneului Roman.--


(119 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Klaus Iohannis: Am vorbit scurt cu Kovesi, nu se simte vinovata cu nimic. Ce i-a cerut presedintele procurorului general | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28469610214233 seconds.