Joi, 06 Octombrie 2016 - 05:45 AM Aleg.RO: Mihnea Costoiu, audiat in dosarul privind autodenuntul legat de teza de doctorat a Codrutei Kovesi

Publicat de: ---

jurnalulnational

Surse judiciare au confirmat pentru agentia de presa MEDIAFAX ca fostul ministru delegat pentru invatamant superior, Mihnea Costoiu, a fost audiat miercuri la Parchetul General in dosarul privind autodenuntul depus de deputatul Sebastian Ghita la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in care sustine ca el, alaturi de mai multi demnitari ai statului, a participat in anul 2012 la masluirea raportului comisiei tehnice care a analizat teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi .

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, este cel care a indicat, in spatiul public, numele lui Mihnea Costoiu, legat de acel eveniment.

"In 2016, doamna Kovesi si-a permis sa ridice telefonul de convorbiri operative si sa sune la un demnitar roman si sa-l ameninte ca daca se reia cercetarea pe teza ei de doctorat vor fi arestari. Sunt constrans de riscul ca respectivul demnitar sa spuna nu, eu doar semnalez gestul, nu dau nume. Poate fi ministru al Educatiei, poate fi un om cu o alta functie inalta... Telefoanele operative nu se inregistreaza. Acolo se discuta si secrete de stat, nu numai interesele doamnei Kovesi (...) Am avut informatii, dar nu probe, din 2014. Va confirm ca stiam ca Mihnea Costoiu a scris raportul de neplagiat si ca s-a alergat prin tara dupa niste semnaturi", a declarat Traian Basescu la Romania TV.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroonpfjlgpdy', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara, intrebat daca el considera ca se impune o demisie a procurorului-sef al DNA Laura Codruta Kovesi, ca nu trebuie sa vorbim despre nicio demisie atata vreme cat, deocamdata, nu exista niciun indiciu ca ar fi plagiat. Seful statului a mai precizat ca a discutat cu procurorul general pe care l-a rugat sa solutioneze speta cu celeritate.

"Eu cred ca Parchetul General trebuie sa rezolve foarte repede aceasta speta si pot sa va spun ca in aceasta chestiune am avut o discutie cu procurorul general pe care l-am rugat ca, in virtutea atributiilor domniei sale, sa se ocupe ca aceasta cercetare sa se faca cu celeritate", a spus Iohannis.

De asemenea, Iohannis a declarat ca a avut o discutie si cu Laura Codruta Kovesi: "Am vorbit cu doamna Kovesi insa nu cred ca este ceva special de comunicat aici. Am intrebat-o cum vede acele acuzatii, mi-a reiterat ca domnia sa nu se simte vinovata cu nimic si atunci am plecat destul de lamurit din discutie".

Intrebat de ziaristi despre acuzatiile lansate de unii politicieni potrivit carora Kovesi ar fi amenintat cu "arestari" daca este reluata cerectarea privind teza sa de doctorat, presedintele le-a calificat drept "fantezii electorale": "Vreti sa reiau expunerea cu fanteziile electorale? Nici vorba de asa ceva. Nu am auzit absolut niciodata ceva in acest sens si mi se pare total neverosimil pur si simplu".

Universitatea de Vest din Timisoara a anuntat luni ca a inceput, la sfarsitul saptamanii trecute, proceduri interne in vederea clarificarii situatiei referitoare la teza de doctorat a procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrovdgqfjqmdt', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroycpjcmgity', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });


(103 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Mihnea Costoiu, audiat in dosarul privind autodenuntul legat de teza de doctorat a Codrutei Kovesi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28498005867004 seconds.