Luni, 31 Octombrie 2016 - 05:11 AM Aleg.RO: Proiect: Sucurile cu zahar, interzise copiilor sub 16 ani

Publicat de: ---

Money.ro Copiii care nu au implinit 16 ani nu vor mai putea sa cumpere sucuri care contin zahar, daca un proiect depus in Parlament devine lege . Initiatorul mai vrea ca pe ambalaje sa existe avertismente, la fel ca pe pachetele de tigari, cat si o taxa care sa creasca pretul acestor produse. Author: Cristina Popovici | Sursa: digi24.ro | Publicat: 30.10.2016, 8:35 | Actualizat: 30.10.2016, 8:35

Un pahar de suc de 250 de mililitri contine nu mai putin de zece cuburi de zahar. Aproape dublu fata de cat are nevoie un copil intr-o zi. De aceea, un deputat vrea ca pe sticlele si cutiile de suc sa existe avertismente, dar si scumpirea acestor produse.

 

Gheorghe Udriste, initiatorul legii: „Aplicarea pe recipienti care contin asemenea bauturi a unor anunturi de avertizare in sensul ca, de exemplu, zaharul dauneaza grav sanatatii. In sensul ca nu este permis copiilor sub 16 ani.”

 

Parintii cred ca o astfel de lege trebuie sa fie foarte clara.  „Deci nu pot sa si le cumpere singuri, dar daca ajung in casa si le-am cumparat noi ca parinti, incalcam legea in clipa in care ii servim? Mi se pare aberant ca sa fiu sincer!”

 

Ca sa aflam si parerea copiilor, parintii au fost de acord sa-i lase sa participe la un experiment.

 

Serban Damian, nutritionist: „E bine sa se inteleaga ca un consum ocazional nu dauneaza. E vorba de cantitate si de frecventa consumului”. Cel mai probabil, proiectul va fi votat de parlamentari anul viitor.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-thumbnails', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });


(288 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Proiect: Sucurile cu zahar, interzise copiilor sub 16 ani | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28889608383179 seconds.