Marți, 31 Ianuarie 2017 - 06:19 AM Aleg.RO: Unde isi scolesc politicienii romani odraslele

Publicat de: ---

jurnalulnational Vezi galeria foto (adsbygoogle = window .adsbygoogle || []).push({});

Viitorul politic al Romaniei pare pe maini bune. Tot mai multi politicieni cu greutate investesc bani grei in educatia mostenitorilor lor, trimitandu-si odraslele la scoli de elita din strainatate. Noul val de politicieni cu crestere aleasa depaseste cheluielile scolare ale generatiilor anterioare.

 

Tanara deputata PNL, Mara Mares, a cheltuit peste 100.000 de lire sterline in opt ani de scoala in Marea Britanie. Visul londonez al mezinei liberale a fost achitat din cartofii tatalui sau, Ioan Mares, consilier judeten in Brasov si antreprenor cu state vechi in agricultura. Fagarasanca a plecat in Anglia la varsta de 16 ani, a absolvit Liceul St. Clare’s Oxford, Facultatea de Studii Europene si Internationale din cadrul King’s College - University of London, urmand studii de master la Facultatea de Politici Publice Europene - University College London. Si Radu Mazare, fostul edil al Constantei, si-a trimis fiul sa studieze la Londra. Tot Londra a ales si Adriean Videanu pentru educatia fiicei sale, Diana. Pentru fiul sau Andrei insa, fostul ministru al Economiei a ales mai intai Elvetia, exclusivistul colegiu Le Rosey, dupa care l-a trimis la George Washington University din Statele Unite. Ceva mai scumpe au fost studiile juniorului fostului primar al sectorului 5 Marian Vanghelie. Alexandru Vanghelie a studiat stiintele politice in America, la Boston, acolo unde taxele de scolarizare se ridica, anual, la peste 50.000 de dolari. Tot peste Ocean si-a trimis urmasii si Mircea Geoana. Copiii fostului sef al Senatului invata la Universitatea din Pennsylvania. Alex Geoana studiaza tehnici de business, in timp ce Ana Geoana se pregateste sa devina medic. În afara scolii, fiica fostului lider PSD cocheteaza cu lumea modei, atat din postura de model, cat si din cea de redactor, scriind articole despre moda pentru o revista studenteasca online. Teodor Baconschi, fostul ministru de Externe, a ales doua continente ca destinatie de studiu pentru fiul sau, Stefan. Fiul diplomatului vrea sa-si urmeze tatal in cariera, astfel ca a urmat cursurile Universitatii SciencesPO din Paris, iar in prezent studiaza la Columbia University din New York.

 

Studii de elita fara cheltuieli

Fostul pedelist Silviu Prigoana se poate declara si el un parinte norocos. Fiii cei mari ai fostului deputat au studiat in SUA, insa nu l-au bagat la cheltuieli prea mari. Honorius Prigoana a beneficiat de bursa partiala la "De Paul University" din Chicago, unde a studiat business-mangement, deci si-a castigat singur banii de buzunar, inca din perioada liceului, explica in trecut Silviu Prigoana. Fostul premier Petre Roman se numara printre primii politicieni care si-au scolit odraslele in afara tarii. Ambele fiice ale fostului lider PD au diplome de studii superioare de la o scoala de elita din Franta. Ada, fiica lui Theodor Stolojan, si-a facut studiile superioare in Anglia, iar pe cele postuniversitare, de consultanta financiara, in Belgia, in timp ce fiul fostului premier a facut un doctorat in fizica atomica la Cambridge.

 

Silviu Prigoana despre fiul sau, Honorius: N-am cheltuit mai nimic pentru ca el e salariat de la 16 ani. A muncit si acolo, a muncit si aici. A fost valet parking la McDonald's la curatat mese. I-am dat 300 de dolari pe luna, atat. A lucrat in clasa a 8-a spre a 9-a in vacanta, trei luni la deratizare, la omorat sobolani.

 

EBA, doua semestre in State

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, se poate mandri ca fiica sa, Oana, a studiat pe aceleasi banci ca si juniorul fostului presedinte al Americii, Bill Clinton. Tot in Statele Unite a invatat si fiica cea mica a fostului presedinte, Traian Basescu. Elena Basescu a urmat cursurile Universitatii James Madison timp de doua semestre. De departe cel mai cunoscut politician care a investit in educatia copiilor sai este fostul premier, Adrian Nastase. Mihnea Nastase, fiul cel mic, a absolvit liceul Alpinum Zuoz din Elvetia, dupa care a studiat Universitatea Americana din Paris si London School of Economics and Political Science. Fiul cel mare, Andrei Nastase, a studiat economia la Universitatea Bocconi, din Milano.  


(213 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Unde isi scolesc politicienii romani odraslele | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.38920903205872 seconds.