Joi, 02 Februarie 2017 - 05:25 AM Aleg.RO: Opozitia a depus o motiune de cenzura impotriva Guvernului. Demersul initiat de PNL este sustinut de USR si PMP

Publicat de: ---

Money.ro

Opozitia a depus o motiune de cenzura la adresa Guvernului . Demersul initiat de PNL este sustinut si de USR si PMP, dupa ce au existat discutii in prealabil. Iar reprezentantii UDMR considera ca modificarea Codurilor Penale prin Ordonanta de Urgenta este o imensa greseala.

ACTUALIZARE 16:30 Parlamentarii PNL si USR au depus, miercuri, motiunea de cenzura intitulata "Guvernul Grindeanu - Guvernul sfidarii nationale. Nu legalizati furtul in Romania".

Raluca Turcan, presedintele interimar al PNL: "Aceasta este motiunea de cenzura pe care PNL, impreuna cu USR, o depun astazi. Este numita 'Guvernul Grindeanu- Guvernul sfidarii nationale. Nu legalizati furtul in Romania'. Este primul demers politic important pe care Opozitia il face astazi in Romania intr-un moment de cumpana. Intr-un moment in care, prin ordonante de urgenta, prin decizii ale Guvernului, se incearca legalizarea furtului in Romania. Noi speram ca toti cetatenii de buna credinta sa sustina acest demers".

Nicusor Dan, presedintele USR:"E un act care da liber la coruptie si la furt in Romania. Este un joc de forta intre o clasa politica corupta si societate si este de datoria noastra sa fim de partea buna".

Traian Basescu, senator PMP: "Nu suntem in remorca PNL-ului, dar PMP va da semnaturi pentru motiunea de cenzura".

UDMR, care a semnat un protocol de colaborare parlamentara cu PSD-ALDE, nu este de acord cu decizia Guvernului.

"Consideram ca a fost o greseala imensa modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala prin ordonanta  de urgenta. UDMR isi mentine opinia si considera ca ambele Coduri sa fie modificate in conformitate cu deciziile Curtii Constitutionale si strict in urma unei dezbateri in Parlament" (sursa: UDMR).

Sindicalistii Cartel Alfa solicita Guvernului retragerea ordonantei privind modificarile Codului Penal.

Reactii au venit si de la Camera de Comert si Industrie Romano-Germana si Camera de Comert Americana in Romania. Investitorii straini atrag atentia ca adoptarea netransparenta a modificarilor transmite un puternic semnal de neincredere si nesiguranta pe plan intern si extern.

Chiar si in PSD au fost voci care s-au pronuntat impotriva acestor ordonante, relateaza Andreea Dumitrescu.

Aurelia Cristea, fost deputat PSD si ministru in guvernul Ponta, si-a dat demisia din partid in urma adoptarii acestei ordonante. Era membru din 1996 in PSD.

GovITHub, grupul de tineri care, in 2016, s-a alaturat Guvernului pentru a ajuta la sistemele informatice, si-a incheiat parteneriatul cu Executivul.

ORA 11:00 Liberalii au strans deja semnaturile necesare pentru a depune o motiune de cenzura. O vor face chiar astazi la Birourile Permanente din cadrul sesiunii ordinare a Parlamentului, care incepe astazi. Raluca Turcan a spus ca se bazeaza pe solidaritatea intregii opozitii pentru acest demers si ca va discuta si cu cei de la UDMR si cu cei din grupurile minoritatilor nationale pentru a sprijini motiunea. Facea apel la toti parlamentarii de buna credinta sa o voteze. Se arata optimista in privinta succesului acestui demers.

Opozitia a luat in calcul chiar si demisia in bloc din Parlament, insa din punct de vedere procedural este foarte dificil ca prin aceasta demisie sa se ajunga la alegeri anticipate, a transmis corespondentul TVR Andreea Dumitrescu de la Palatul Parlamentului.

"Intregul guvern PSD-ALDE trebuie sa demisioneze. Acest guvern trebuie sa plateasca pentru faptele savarsite si ar trebui sa intram in alegeri anticipate. Daca Guvernul nu va demisiona PNL depune astazi motiune de cenzura", a spus, miercuri, liderul PNL.


(115 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Opozitia a depus o motiune de cenzura impotriva Guvernului. Demersul initiat de PNL este sustinut de USR si PMP | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29714608192444 seconds.