Joi, 02 Februarie 2017 - 05:25 AM Aleg.RO: Nicusor Dan, despre demisia opozitiei din Parlament: Daca demisia ar avea vreun efect am face-o acum

Publicat de: ---

Antena 3

Liderul USR Nicusor Dan a explicat intr-o postare pe Facebook ca demisia senatorilor si deputatilor din Parlament nu ar avea niciun efect, pentru ca demisia va lasa majoritatea PSD-ALDE fara opozitie timp de patru ani si nu duce, sub nicio forma, la alegeri anticipate .

Primim indemnuri sa demisionam din Parlament. Daca demisia ar avea vreun efect am face-o acum, si eu si toti parlamentarii USR, fara ezitare.

Obiectivul este acum sa oprim prin orice mijloace adoptarea ordonantei privind amnistia si a legii de gratiere. Demisia nu rezolva acest lucru si nici nu va duce, asa cum spera multi, la declansarea alegerilor anticipate.

Demisia va lasa majoritatea PSD-ALDE fara opozitie. Ideea ca li se va face rusine sa ramana singuri in Parlament e nerealista. Nu au rusine.

Constitutia Romaniei nu prevede decat o singura cale de declansare a anticipatelor, respectiv dizolvarea Parlamentului. Iar aceasta se poate intampla, in sistemul nostru constitutional, numai prin respingerea a doua propuneri succesive de prim-ministru de catre Parlament.

Rezultatul practic al demisiei tuturor parlamentarilor din Opozitie ar fi ca vom ramane cu un Parlament format numai din PSD si ALDE pe cap, timp de 4 ani. Adica un scenariu de cosmar”, a explicat Nicusor Dan.

 


(135 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Nicusor Dan, despre demisia opozitiei din Parlament: Daca demisia ar avea vreun efect am face-o acum | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30669188499451 seconds.