Miercuri, 22 Februarie 2017 - 05:35 AM Aleg.RO: Aurelian Mihaila, in dosarul lui Sebastian Ghita: Sunt nevinovat. Este o razbunare a procurorului Mircea Negulescu

Publicat de: ---

Antena 3

Aurelian Mihaila, fostul adjunct al sefului Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, a negat marti acuzatiile aduse in dosarul lui Sebastian Ghita si a fostilor sefi din Parchet si Politie si a aratat ca nu este vorba decat o razbunare din partea procurorului Mircea Negulescu .

Foto: agerpres.ro Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Aurelian Mihaila a precizat ca a aflat ulterior ca Negulescu avea "o dusmanie ascunsa" fata de el pentru ca nu a stopat actiunea in alt dosar in care erau implicati finul si varul lui si a semnat in 2011 sa se continue o ancheta impotriva lor.

"Nu am nicio legatura formala sau informala cu acest dosar. Nu aveam cum sa furnizez niciun fel de informatii despre Ispas Constantin. Sustinerea conform careia in cadrul unei intalniri la noi in sediu cu mine, Ispas si Negulescu, in cadrul careia domnul Ispas l-ar fi felicitat pe Negulescu pentru demersurile din acest dosar si ca eu as fi spus lui Negulescu 'Cand ajungi la familia Cosma sa ne anunti si pe noi' e manipulativa din punct de vedere al interpretarii pe care a dat-o procurorul Negulescu. Nu imi aduc aminte sa fi purtat acea discutie (...) E o minciuna sfruntata a lui Negulescu", a declarat Aurelian Mihaila, potrivit Agerpres.

Presedintele completului i-a atras atentia sa pastreze declaratia in limite profesionale, subliniind ca este procuror si stie cum trebuie data o declaratie.

"Inainte sunt om. Ma simt ca o victima a unui viol la a 15-a, a 16-a reconstituire! Domnul Negulescu le-a pus cum a vrut el acolo", a explicat Mihaila.

El a povestit despre o convorbire pe care a purtat-o la inceputul verii anului 2013 cu procurorul Mircea Negulescu, care, in opinia sa, "incerca sa se pozitioneze cumva in siajul sau, fie al procurorului general Liviu Tudose.

"Singura discutie legata de o eventuala ancheta ce ulterior a format obiectul dosarului 465 pe care am purtat-o cu Negulescu, sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie, moment la care acesta a facut referire la o emisiune TV despre o nava intitulata 'Flaminia'. Discutia a avut un caracter pur colocvial si nu a mai fost abordat niciun alt subiect pe aceasta tema. Precizez ca, in context, Negulescu a relevat faptul ca in acel reportaj erau implicate 'firme de casa' ale domnului Mircea Cosma. Tot dansul, cu acel prilej, prin limbajul corpului s-a indreptat catre biroul procurorului general Tudose si a spus 'Ce putem face cat timp e jupanul aici?' Neindoielnic se referea ca o eventuala ancheta ar fi fost impiedicata de procurorul general", a sustinut Mihaila.

El a precizat ca nu a incercat "nicio singura secunda" sa impiedice demararea unei anchete in dosarul 465/P/2013 si nu i-a spus niciodata procurorului Negulescu sa nu se atinga de Razvan Alexe, asa cum pretinde procurorul.

"Eu personal nu am avut niciun fel de legatura, formala sau informala, cu activitatea realizata in acel dosar. Nu aveam cum sa furnizez niciun fel de informatie domnului Ispas Constantin", a mai declarat Mihaila.

El a afirmat ca primul moment in care a luat cunostinta despre cursul dosarului 465/P/2013 a fost pe 18 sau 19 octombrie 2013, cand a observat multa agitatie in momentul in care a ajuns la serviciu si a gasit pe site-ul Parchetului Curtii de Apel Ploiesti informatii despre dosar.

"Pe 29 octombrie, intr-o marti, l-am rugat pe procurorul Negulescu sa-mi dea si mie referatul, daca se poate, mai ales ca spunea ca o sa-l dea si la presa. In afara referatului, nu am mai intrat in posesia altor mijloace de proba din dosar. (...) Consider ca a fost o razbunare a domnului Negulescu la adresa mea", a mai spus Mihaila.

Instanta suprema a citit marti actul de sesizare a instantei si acuzatiile care li se aduc inculpatilor. Acestia nu au dorit sa beneficieze de procedura simplificata, a recunoasterii faptelor si reducerii pedepsei.

Primul audiat, fostul adjunct al sefului Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Aurelian Mihaila, a spus ca isi mentine declaratiile date anterior si doreste sa faca o completare a acestora.

Avocatul fostului ofiter de politie al DGA Ploiesti, Constantin Ispas, a cerut instantei ca acesta sa fie audiat in sedinta secreta, deoarece natura informatiilor pe care le va da ar putea fi din categoria celor nedestinate publicitatii.

Completul ICCJ a admis cererea aparatorului si a continuat audierea in Camera de Consiliu.

Dupa audierea lui Ispas, avand in vedere lungimea declaratiilor primilor doi inculpati, instanta a decis acordarea unui nou termen, pe 9 martie, pentru audierea fostului sef al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, Viorel Dosaru.

Potrivit avocatilor din dosar, Liviu Tudose nu va da declaratii la urmatorul termen, deoarece si-a rezervat dreptul sa faca declaratii la finalul procesului.

Procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata pe 29 iunie 2016 pe deputatul Sebastian Ghita, alaturi de fosti sefi din Parchet si Politie.

Sebastian Ghita este acuzat de doua infractiuni de dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, doua infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

In dosar au fost deferiti justitiei Liviu Mihail Tudose, la data faptelor procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, pentru luare de mita, folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii; Viorel Dosaru, la data faptelor sef al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, pentru luare de mita, trafic de influenta, folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, favorizarea faptuitorului; Constantin Ispas, ofiter de politie, pentru trafic de influenta si folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, si Aurelian Constantin Mihaila, la data faptelor procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, pentru doua infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si cercetare abuziva.

Potrivit anchetatorilor, in perioada iunie 2013 — primavara anului 2014, in timp ce pe rolul PCA Ploiesti se afla, in curs de urmarire penala, o cauza complexa in care se efectuau cercetari cu privire la savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, mai multe persoane vizate au obtinut informatii confidentiale pe mai multe cai, printre beneficiarii acestor informatii nedestinate publicitatii fiind si Sebastian Ghita.

DNA precizeaza ca informatiile confidentiale priveau obiectul cercetarilor, persoanele fizice si juridice cercetate, masurile de supraveghere tehnica dispuse, masurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz si ale ofiterilor de politie delegati sa efectueze urmarire penala.

"Concret, folosindu-se de influenta pe care o avea si pe care o exercita efectiv pentru mentinerea si promovarea in functii publice a anumitor persoane, Sebastian Ghita i-a capacitat pe inculpatii Tudose si Dosaru sa-i furnizeze informatii confidentiale din dosarul aflat in curs de urmarire penala pe rolul PCA Ploiesti. Faptele respective au fost comise in contextul in care, pe de o parte, deputatul Ghita avea interesul sa protejeze doua persoane implicate in activitatea infractionala ce facea obiectul anchetei, iar pe de alta parte, avea personal interese de natura financiara la mai multi agenti economici supusi anchetei", sustin procurorii.

Anchetatorii au retinut ca, in schimbul informatiilor nedestinate publicitatii pe care le-a obtinut, Sebastian Ghita a promis, pe de o parte, lui Viorel Dosaru ca il va sprijini sa isi mentina functia, dar si sa obtina alte functii de conducere. Pe de alta parte, a acordat, conform DNA, magistratului Liviu Tudose sprijin in vederea obtinerii unor functii de conducere sau executie in cadrul unor institutii publice centrale.


(304 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Aurelian Mihaila, in dosarul lui Sebastian Ghita: Sunt nevinovat. Este o razbunare a procurorului Mircea Negulescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6824779510498 seconds.