Luni, 27 Februarie 2017 - 06:07 AM Aleg.RO: SURSE. Cine a castigat disputa  pentru functia de secretar general al PNL

Publicat de: ---

adevarul

UPDATE Secretarul general adjunct al PNL, deputatul Florin Roman, a declarat, duminica, pentru News .ro, ca majoritatea organizatiilor PNL au decis, in urma unor consultari, ca il sustin pe liderul PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, pentru a prelua interimar, pana la Conventia partidului din vara, functia de secretar general.

Demisia lui Marian Petrache din functia de secretar general interimar al PNL, demisie fortata de problemele cu Justitia, a dat prilejul unei noi lupte in partid. Cele mai mari sanse pentru a-i lua locul lui Petrache le-a avut, in prima faza, Dan Motreanu, fost secretar general al PNL pe vremea lui Tariceanu. Insa Motreanu s-a lovit de refuzul categoric al Ralucai Turcan, presedintele interimar al PNL. „Turcan a spus ca isi da demisia daca vine Motreanu secretar general. Nu are o problema personala cu el, dar a spus clar ca trebuie sa vina un om integru“, au relatat surse liberale pentru Adevarul. Dan Motreanu este urmarit penal pentru spalare de bani. 

Astfel, liberalii s-au reorientat catre senatorul Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, una dintre organizatiile care au scos un procent bun in alegeri. Numai ca, pe ultima suta de metri, in joc a intrat si liderul PNL Bucuresti, Cristian Busoi. Cine are o sustinere mai puternica? „Greu de spus. Busoi este sustinut de Marian Petrache, Teodor Atanasiu, Mihai Voicu, in timp ce Iulian Dumitrescu este preferat de Ilie Bolojan, unul dintre liderii care controleaza organizatiile din Ardeal, si nu numai“, au relatat surse liberale pentru Adevarul.

Aceleasi surse sutin ca Raluca Turcan a incercat sa-l convinga pe Ilie Bolojan sa candideze la functia de secretar general, pe care a mai ocupat-o anul trecut, insa acesta a refuzat categoric. Un alt lider PNL caruia i s-a propus, dar nici n-a vrut sa auda este Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava, fost secretar general al PDL.

Liderii PNL urmeaza sa se intalneasca in aceasta seara pentru a impaca cele doua tabere, astfel incat maine dimineata, la sedinta Biroului Permanent, sa existe un singur candidat pentru fotoliul de secretar general, o functia esentiala in pregatirea Congresului din vara.

Intr-un interviu pentru Adevarul, presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a vorbit despre lupta pentru putere din partid. Deocamdata, Turcan nu e sigura daca va candida la Congres, dar e sigura ca viitorul lider PNL trebuie sa fie partenerul presedintelui Iohannis. Turcan a criticat „dublul limbaj“ folosit de PNL in campanie, care a dus partidul la 20%, si a vorbit despre o alianta - de ce nu chiar fuziune- cu USR, o contrapondere la PSD.

 


(247 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

SURSE. Cine a castigat disputa  pentru functia de secretar general al PNL | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28924489021301 seconds.