Marți, 28 Februarie 2017 - 05:41 AM Aleg.RO: Cristian Busoi, desemnat secretar general interimar al PNL

Publicat de: ---

AMOS News

Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a fost validat, luni, in functia de secretar general interimar al partidului, cu majoritate de voturi, de catre Biroul Politic National (BPN), dupa ce contracandidatul sau la aceasta functie, senatorul Iulian Dumitrescu, si-a retras candidatura, informeaza News .ro.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

UPDATE. Cristian Busoi a fost desemnat secretar general interimar al PNL cu majoritate de voturi, membrii BPN validand practic decizia luata anterior de catre liderii vechiului PNL. Au fost inregistrate doua voturi impotriva si noua abtineri.Busoi va ocupa functia de secretar general al PNL pana la congresul din vara al partidului, cand va fi aleasa o noua conducere centrala a formatiunii.El le-a spus colegilor sai liberali ca va pune pe planul doi activitatea din Parlamentul European si va sta mai mult in Bucuresti, pentru a se putea concentra pe noua functie incredintata de conducerea partidului.Principalele responsabilitati ale lui Busoi in functia de secretar general interimar vor fi organizarea alegerilor interne in partid si mobilizarea partidului in eventualitatea organizarii referendumului anuntat de presedintele Klaus Iohannis privind justitia.Cristian Busoi a promis in sedinta BPN ca nu va candida pentru functia de secretar general la congresul din vara al partidului, deoarece vrea sa se concentreze pe alegerile locale din 2020 pentru Primaria Generala.In urma dezbaterilor din cadrul BPN, senatorul Iulian Dumitrescu, cel care fusese agreat duminica de catre majoritatea liderilor judeteni ai vechiului PNL pentru a prelua functia de secretar general inerimar, si-a retras candidatura. Totusi, el le-a reprosat unora dintre liderii partidului sau ca s-au intalnit pe ascuns pentru a-l impune pe Busoi in functia de secretar general adjunct, potrivit unor surse liberale.

Liderii vechiului PNL au avut, luni dimineata, o reuniune in care au decis sa il desemneze pe Cristian Busoi in functia de secretar general interimar al partidului, propunerea urmand sa fie oficializata in sedinta Biroului Politic National.Din 27 de lideri prezenti, 25 au votat in favoarea desemnarii lui Cristian Busoi.Intelegerea in cadrul partidului este ca functia de secretar general sa revina vechiului PNL pana la congres.

Lideri ai PNL s-au intalnit, duminica, intr-o reuniune informala pentru a discuta cine va ocupa functia de secretar general al partidului, propunere pe care va fi prezentata, luni, in sedinta Biroului Politic Central. Printre numele care ar putea ocupa functia de secretar general sunt presedintele PNL Bucuresti Cristian Busoi si liderul din Prahova Iulian Dumitrescu.

Secretarul general adjunct al PNL, deputatul Florin Roman, a declarat, duminica, pentru News.ro, ca majoritatea organizatiilor PNL au decis ca il sustin pe liderul PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, pentru a prelua interimar, pana la Conventia partidului din vara, functia de secretar general.

”Presedintii de organizatii ai vechiului PNL vor desemna propunerea de secretar general al PNL, functie interimara pana la Conventia din vara. In urma discutiilor, majoritatea liderilor de organizatii au decis un sprijin ferm pentru tanarul nostru coleg senatorul Iulian Dumitrescu, presedintele organizatiei Prahova”, a mai spus Florin Roman.

El a adaugat ca in cursa pentru functia de secretar general al PNL a intrat si Cristi Busoi, insa despre acesta Roman sustine ca este ”un coleg care nu a performat cu organizatia Bucuresti”.

Decizia privind functia de secretar general trebuie oficializata in cadrul Biroului Politic Central.

Postul de secretar general al PNL a ramas vacanta dupa ce, in urma cu o saptamana, Marian Petrache a anuntat ca demisioneaza din toate functiile pe care le are in partid, incluzand-o si pe cea de secretar general interimar.. Decizia lui a venit dupa ce procurorii DNA l-au pus sub acuzare pentru luare de mita si santaj.


(323 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Cristian Busoi, desemnat secretar general interimar al PNL | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28272700309753 seconds.