Marți, 28 Februarie 2017 - 05:41 AM Aleg.RO: Traian Basescu vrea o comisie speciala pentru punerea in acord a Codului Penal cu deciziile CCR

Publicat de: ---

romanialibera

Traian Basescu a cerut constituirea unei comisii speciale a Parlamentului pentru punerea in acord a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala cu deciziile Curtii Constitutionale . Basescu a precizat ca aceasta ar fi o solutie a consensului pentru modificarile facute cu intelepciune.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

”Avem zeci de articole neconstitutionale in Codul Penal si Codul de Procedura Penala. Nu sunt legi care sa se refere la cum creste iarba, sunt legi si Codul Penal si Codul de Procedura Penala care vizeaza soarta unor concetateni. Va propun constituirea unei comisii speciale, o comisie speciala, echilibrata, in care majoritatea sa nu poata sa-si impuna in orice conditii punctul de vedere, insemnand cate un reprezentant din fiecare partid din Senat si cate un reprezentant din fiecare partid din Camera Deputatilor reprezentantul minoritatilor si sa purcedem la modificarea articolelor din Codul Penal si Codul de Procedura Penala in cel mai scurt timp, termen de 30 de zile mi s-ar parea rezonabil”, a spus Traian Basescu, potrivit Mediafax.

El a propus Senatului sa stabileasca o solutie pentru a aduce Codul Penal si Codul de Procedura Penala in legalitate.

”Propun Senatului sa delege Biroul Permanent ca, in discutiile de maine (marti - n.r.) a Birourilor Permanente Reunite, sa stabileasca o solutie pentru a aduce Codul Penal si Codul de Procedura Penala in legalitate”, a mai spus fostul presedinte al Romaniei.


(243 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Traian Basescu vrea o comisie speciala pentru punerea in acord a Codului Penal cu deciziile CCR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30062985420227 seconds.