Marți, 28 Februarie 2017 - 05:41 AM Aleg.RO: Traian Basescu, despre protocolul SRI - DNA: Serviciul nu are varianta daca i se cere sa prezinte documentul in Comisie

Publicat de: ---

Antena 3

Senatorul PMP Traian Basescu sustine ca, in situatia in care Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI ar solicita sa ii fie prezentat documentul unui eventual protocol intre SRI si Parchetul General, Serviciul "nu are varianta", scrie <a href="http://www .agerpres.ro" target="_blank">Agerpres.

"Cei care ii controleaza sunt cei de la Parlament, Comisia SRI. Eu cred ca SRI nu are varianta daca i se cere sa prezinte acest document in Comisie. Nu pot sa cred ca doua institutii de asemenea dimensiuni, Parchetul General si SRI, au scris un protocol in care sa ramana vreo urma de ilegalitate. Nu pot sa cred in asa ceva, doar daca sunt niste lunatici care ar trebui sa vina si sa se autodenunte. Dar nu cred ca in vreun protocol vom gasi scris, si in josul paginii semnat intre directorul operativ al SRI si procurorul general al Romaniei, nici macar vreo litera ilegala. Nu pot fi atat de naivi. Cred ca protocoalele le tin la limita legalitatii ca sa stabileasca regulile de colaborare", a declarat Basescu, duminica seara, la un post de televiziune.

Traian Basescu a subliniat faptul ca, in vederea organizarii Summitului NATO, SRI a beneficiat de o "dotare formidabila" care, ulterior, a fost utilizata si de catre alte institutii, insa "stapanul echipamentului a ramas SRI".

"Foarte putina lume isi aduce aminte ca cel mai puternic centru de supraveghere a comunicatiilor in Romania a fost dezvoltat in 2008 cu ocazia Summitului NATO cand a trebuit sa se raspunda la niste exigente de varf a nivelului de supraveghere pentru securitatea liderilor NATO care au venit aici. A venit Putin, a venit presedintele SUA, a venit presedintele Afganistanului, nu mai vorbim de Franta, Germania, Italia, toate reprezentate la varf. Deci in vederea Summitului NATO, si cu sprijin al aliatilor, SRI a beneficiat de o dotare formidabila, dotare care s-a rasfrant si asupra sistemelor de supraveghere a frontierelor, in mod deosebit frontiera de sud, de la Dunare. Lucrurile sunt mai complicate decat par. Aceasta dotare fiind la SRI, ea a fost utilizata si de institutiile romanesti dupa terminarea Summitului, dar stapanul echipamentului a ramas SRI", a precizat fostul presedinte.


 


(222 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Traian Basescu, despre protocolul SRI - DNA: Serviciul nu are varianta daca i se cere sa prezinte documentul in Comisie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29036784172058 seconds.