Joi, 23 Martie 2017 - 05:05 AM Aleg.RO: Liviu Dragnea: Nu sustinem initiativa lui Nicolicea, de limitare a atributiilor presedintelui

Publicat de: ---

AMOS News

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca in partid nu este sustinuta initiativa lui Eugen Nicolicea privind Legea referendumului, care ar limita atributiile presedintelui Romaniei in acest domeniu, insa considera ca Parlamentul ar trebui sa primeasca dreptul de a convoca si el referendumuri, fiindca are "legitimitate" .

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

"Orice parlamentar are dreptul, probabil impins de cetatenii din circumscriptia care l-a votat si dupa largi dezbateri, sa vina cu tot felul de propuneri, numai ca am discutat in grupurile parlamentare: orice propunere legislativa care nu este discutata inainte in grupuri, care nu primeste sprijinul partidului si care nu este agreata de PSD, este o initiativa care ramane doar initiativa", a spus seful PSD.

El a adaugat ca propunerea lansata de Nicolicea, asupra careia Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avut miercuri o dezbatere, nu a fost discutata in PSD si nu este sustinuta.

Proiect PSD: Referendumul nu poate fi convocat pe teme care tin de competenta exclusiva a Parlamentului

Dragnea spune insa ca dezbaterea ar trebui sa aiba loc asupra dreptului Parlamentului de a convoca si el referendumuri.

"Eu cred ca - si asta trebuie lansat in dezbatere - si Parlamentul trebuie sa aiba dreptul de a convoca referendum. Un primar are acest drept, Consiliul Judetean are acest drept, presedintele Romaniei, firesc, are acest drept", a spus el.

Dragnea a completat ca, in acest moment, Parlamentul poate convoca doar referendum pentru suspendarea presedintelui, insa nu si pe alte subiecte, desi este "institutia care reprezinta toti romanii" si are "dreptul si legitimitatea" necesara.

"Asta ar trebui supus dezbaterii, nu limitarea atributiilor presedintelui", a mai spus el.

Patru deputati PSD au pus in dezbatere publica o propunere legislativa pentru modificarea Legii 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referedumului, care prevede ca nu se poate consulta poporul daca textul propus pentru a fi supus referendumului tine de competenta exclusiva a Parlamentului. De asemenea, presedintele Romaniei poate cere poporului sa isi exprime vointa prin referendum cu privire la probleme de interes national, iar rezultatul acestuia este consultativ. Proiectul a generat discutii in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, deputatul PNL Gabriel Andronache aratand ca initiativa contine elemente vadite de neconstitutionalitate.


(173 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Liviu Dragnea: Nu sustinem initiativa lui Nicolicea, de limitare a atributiilor presedintelui | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31418800354004 seconds.